„Ovako“ piletina na tržištu od preko 300 miliona stanovnika

Bh. mesna industrija, „Ovako“ potpisala je 19. marta ugovor sa kompanijom „Notion LTD“ o izvozu mesnih proizvoda u sve zemlje Zaljeva i Sjeverne Afrike. Ukupna vrijednost ugovora iznosi  1,2 miliona američkih dolara. Arapski partneri pokazali su najveći interes za „Ovako“ piletinu, koja je ocjenjena kao izuzetno kvalitetna i bez primjesa GMO-a. Pored „Ovako“ piletine koja predstavlja primarni interes inostranih partnera, iskazan je interes i za ostale halal mesne prerađevine industrije „Ovako“.

Sama činjenica da je još jedan domaći proizvođač pronašao mjesto na policama inostranih trgovačkih lanaca, te na taj način pristupio tržištu od preko 30 miliona stanovnika,  od velikog je značaja za privredu Bosne i Hercegovine.

–       Izuzetno je važno kako za našu kompaniju, tako i za ostale bh. proizvođače da se pravi proboj na ovo izuzetno važno tržište, obzirom da zbog neagilnosti državne administracije nemamo mogućnost da izvozimo u zemlje Evropske Unije. Iskreno se nadamo da će bosanski autohtoni okus naići na odobravanje naših novih kupaca, te da će naša jela postati redovan posjetilac njihovih domova – kazao je export menadžer „Ovako“ Tarik Mutevelić, prenosi novinska agencija Patria.

Direktor i vlasnik „Notion“ LTD, Faisal Al-Haidar, kazao je da se raduje saradnja sa najjačom mesnom industrijom u Bosni i Hercegovini.

–  Ugovor koji je potpisan definiše minimalne količine, a iskreno se nadamo da će količine koje ćemo izvesti biti puno veće od planiranih – izjavio je Al-Haidar.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close