BiHPrivreda

Outlet centar u Ilijašu još jedna kuvajtska propala investicija?

Općina Ilijaš je u augustu 2016. godine potpisala memorandum o saradnji sa kuvajtskom kompanijom Maksab d.o.o. Sarajevo, kojim je dogovorena gradnja najvećeg outlet centar u regionu.

Kako je tada najavljivano, gradnja outlet centra bi trebala početi na proljeće 2017. godine.

U naselju Ljubnići na lokaciji prema jezeru Starača, gdje bi se centar trebao nalaziti, na planiranih 57.000 m² prostora, nema nikavih naznaka da se sa radovima započelo ili da će ih u skorije vrijeme i biti.

Iz Općine su rekli da još uvijek nemaju nikavih informacija od investitora kada bi se zapravo moglo krenuti sa izgradnjom spomenutog centra.

Istu informaciju smo dobili i iz Zavoda za planiranje razvoja KS.

“Sve što je planirano oko izgradnje outlet centra, Općina treba da sprovede sa investitorom. Mi od augusta mjeseca, kada smo prisustvovali prezentaciji idejnog projekta, nismo dobili nikakvu informaciju vezanu o početku izgradnje”, rekli su.

U najveći outlet centar u regionu, kako su ga nazvali, planirano je da bude smješteno 97 trgovinskih objekata koji će uključivati mnoge svjetske brendove po veoma konkuretnim cijenama. U sklopu centra trebala bi biti izgrađena i 63 stambena objekta.

Pristupačna putnu komunikaciju do glavnog grada, položaj između Sarajeva i Zenice, blizina auto-puta i velika frekvencija saobraćaja opredijelila je investitora da izabere Općinu Ilijaš za izgradnju ovog centra, rekao je tada Abdulla Al-Haran, izvršni direktor firme Maksab d.o.o. Sarajevo.

Naglasivši da će po završetku prve faze projekta biti zaposleno 300 radnika, a nakon završetka centra bit će dostupno i do 500 radnih mjesta.

Foto galerija: sa-c.net

I.M.

Akta.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close