OU Bedem: SREBRENICA 2004.-2013. – HUMANITARNA AKCIJA

SREBRENICA 2004.-2013. – HUMANITARNA AKCIJA

OU “Bedem“ i MIZ Gračanica i ove godine organizuju veliku tradicionalnu humanitarnu akciju u mjesecu Ramazanu. U okviru ove humanitarne akcije će se prikupljati isključivo higijensko-prehrambeni artikli. Akcija će trajati od prvog dana mjeseca Ramazana, 09.07.2013.g.do 27.07.2013. god. (subota). Punktovi gdje će građani moći dostavljati higijensko-prehrambene artikle su prostorije OU “Bedem“ u D. Moštru (Šareni Hanovi 14) i u svim džematima MIZ Gračanica. Građani koji su u mogućnosti da doniraju poljoprivredne artikle, moći će dostaviti svoje artikle na dan utovara na navedene lokacije.

Put Srebrenice će se krenuti u ranim jutarnjim satima 28.07.2013. god. (nedjelja).
Nadam se da smo još uvijek svjesni da je na ovom prostoru i okruženju u roku od ‘samo’ tri dana život izgubilo više od osam hiljada muškaraca, više od osam hiljada sinova, očeva, supruga, rođaka i prijatelja.

Naša Srebrenica je napaćena zemlja, narod još uvijek muku muči, zato  im mi ostavimo poruku da imaju ostatak Bosne,  koja ih voli  i koja će se koliko -toliko brinuti za njih!

Ne treba napominjati važnost ove akcije i genocida kroz koji je prošla naša Srebrenica, ali koja je opstala i traje.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se da će i ova tradicionalna humanitarna akcija biti uspješno realizovana i ove godine.

Predsjednica OU BEDEM

Alma Frljak

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close