Otvoreno vaterpol prvenstvo BiH u Neumu od 31. augusta

U Neumu će se u periodu od 31.08-01.09.2013. godine održati Otvoreno prvenstvo BiH u vaterpolu. Ovo je prvi put u novijoj historiji vaterpolo sporta u BiH da klubovi iz RS i FBiH učestvuju na zajedničkom takmičenju.

U subotu su utakmice po grupama, a u nedjelju je zakazano polufinale i finale.

Grupa A:   

1. HVK Jadran (Neum)

2. VK Banja Luka

3. VK Torpedo (Sarajevo)

Grupa B:

1. PVK Akademija B (Sarajevo)

2. VK Fortuna (Banja Luka)

3. VK Mladost (Sarajevo)

Na turniru će biti i Predsjednik kluba VK Torpedo, gospodin Damir Neimarlija, koji obavlja i funkciju generalnog sekretara Vaterpolo saveza FBiH.

„Smatram da su sve ekipe naporno radile, te uložile veliki trud i zalaganje pred ovaj značajan turnir. Kao predsjednik kluba mislim da smo jedni od favorita za osvajanje prvog trofeja BiH. Stručni štab i igrači su imali visok tempo rada do takmičenja, te je forma tempirana baš na vrijeme. Iskreno se nadam da će organizacija i suđenje biti na zavidnom nivou“, izjavio je Damir Neimarlija.

Za ekipu VK Torpedo nastupit će sljedeći sastav: Ridžal (g), Tahmaz, Šanta, Idrizović (c), Babić, Salimović, Emšo, Omeragić, Fako, Kaliman, Lemeš, Đipa, Džehović, Mašo, Hajlovac (g) i trener Bojan Mustur.

VK Torpedo je jedan od nosilaca vaterpolo sporta u Bosni i Hercegovini, te je sa još par klubova osnivač Vaterpolo saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine.

Klub broji preko 70 članova podijeljenih u četiri takmičarske kategorije, te školu plivanja i vaterpola koju vode čak pet trenera.

VK Torpedo je viceprvak Kantonalne Lige i Federalnog Kupa BiH.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close