Kolumne

Otvoreno pismo Jeleni Jeci Karleuši . ???

Otvoreno pismo Jeleni Jeci Karleuši .  ???

Pismo ti šaljem iz lijepog i sunčanog Mostara, iz grada Aleksine Emine i naših nadanja i snova, za boljim nam danima, zajedničkog suživota i uzajamnih posjeta !

Piše: Milan, mostarski Sarajlija ?

Poštovana Jelena ili Jeco, kako te od milja nazivaju često i tvoje kolege, veliki pjevači u žiriju „ Zvezde Granda „. Redovno  slušam ovu emisiju, jer volim lijepu pjesmu i muziku, mlade pjevače i naše buduće zvijezde, kao što ste i vi članovi žirija. Istina je, volim i mnoge vaše komentare, ali ti moram reći, da ponekad znaš i preći liniju neukusa, što me ponekad i nervira.

Međutim, sve ti praštam, poslije tvoga otvorenog pisma novo izabranom Predsjedniku Aleksandru Vučiću. Zaključio sam prije svega da si veoma hrabra i svoja ličnost, koja ne preza iznijeti i oštre stavove, ma koliko se često i kose i sa bontonom ponašanja i ličnoga ukusa. Ovom prilikom, ne želim komentarisati cjeloviti sadržaj pisma, želim samo istaći dio tvojih stavova, interesantnih za nas, građane komšijske nam Bosne i Hercegovine, citiram iz pisma;

„ Sram vas bilo za batine koje plaćate da napadaju sopstveni narod i ne istomišljenike,
Sram vas bilo što nam se deca leče sms-om dok vi iz budžeta trošite milijarde naših para na vaše kampanje,

Sram vas bilo što su vam uzori i pajtaši Milo i Dodik, „poznati po demokratskoj vladavini i poštenju“, sa milijardama u džepovima, a Ceca „dama“ kojoj se divite,

Sram vas bilo što sam ja jedna od retkih koja se usudila ovo da napiše, dok oni koji su i stariji i pametniji i obrazovaniji od mene ĆUTE JER SE PLAŠE VAŠE OSVETE,
Sraaaaaam vas bilo bre…

PS(a mene je sram što ovo pre nisam napisala, što sam se plašila i što ste mi nekad čak bili i simpatični sa onim ustima koje ližete)“/ završen citat /.

Kao Bosanski Srbin, koji istinski voli svoju jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kao student Beogradskog Univerziteta, kao stručnjek koji je izgradio i velike industrijske objekte i u Srbiji, te zaradio i dio svoje penzije u njoj, kao i u Bosni i Hercegovini, svakako volim i Republiku Srbiju i njene normalne i poštene građane.

Svjestan sam činjenice iz nedavne prošlosti, da su mnogi moji sunarodnjaci, kao i određena vrhuška i rukovodna struktura iz Republike Srbije, nanijela i određene boli i mojoj domovini Bosni i Hercegovini i njenim građanima, posebno našim vrlim komšijama Bošnjacima, te da moramo zajednički tragati za istinom i pravdom, kako bi to osudili i krenuli zajedničkim naporima uspostavi normalnih međuljudskih i državnih odnosa, među ove nam dvije prijateljske države.

Pišem ti i podržavam te, poštovana Jeco, samo uz tvoju konstataciju iz pisma ;

„ Sram vas bilo što su vam uzori i pajtaši Milo i Dodik, „poznati po demokratskoj vladavini i poštenju“, sa milijardama u džepovima, a Ceca „dama“ kojoj se divite „

Nama ne trebaju aveti prošlosti i njihovi recidivi sadašnjosti ???

Upravo si veoma znalački i veoma iskreno uočila i te aktere, Milu i Dodika, koji apsolutno nemaju ništa ljudsko ili zajedničko sa Predsjednikom države nam Srbije, koja treba uložiti i velike, ali iskrene napore, za povratak našeg povjerenja i stvaranja dobrih odnosa. Siguran sam, da sa takvim idiotima i kreatorima, van Srbije, u našoj Bosni i Hercegovini, ignorisanjem i države i njenih vrijednosti, diskriminacijom međuljudskih komšijskih odnosa, majorizacijom i svojim bahatim i ludačkim ponašanjem, a uvlačeći se u dupe, kako i sama pišeš, Vašem Predsjedniku Aleksandru Vučiću, ne možemo se nadati nečem dobrom i očekivanom.

Hvala ti, Jeco, za takvu konstataciju, koja je na mjestu, istinita i naša razmišljanjaupravo, upućuju na ignorisanjem takvih elemenata, jer kako to često i tvrdiš u svojim komentarima, kao član žirija u „ Zvezde Granda „, čemu gusle i guslanje za nadolažeće mlade generacije. Zato, istinski, čemu i Milorad i Mile, u našim neposrednim kontaktima i boljim odnosima, koje su oni i njihovi nacionalistički pajdaši, u prošlosti i sadašnjosti, u kontinuitetu koristili i narušavali.

Bravo Jeco i zaista je sramno i za našu sveukupnu zajedničku inteligenciju, da intezivno ćuti, ne oglašava se i ništa ne poduzima.

Budi i dalje hrabra i dostojanstvena, jer su uz tebe i tvoji brojni fanovi i normalni i pošteni Srbi, sa obje strane rijeke Drine ???

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija

Mostar, april2017.god.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close