BiHPolitika

Dom naroda usvojio set o akcizama i bankarstvu

Delegati Doma naroda Parlamenta BiH usvojili su danas u hitnoj proceduri seta zakona o akcizama i bankarstvu, što je uslov MMF-a za novu tranšu od 155 miliona KM, javlja TV1.

Protiv ovih zakonskih rješenja glasali su Ognjen Tadić i Darko Babalj, delegati iz SDS-a, koji su u koaliciji na nivou BiH, dok su delegati iz opozicionog SNSD-a Nebojša Radmanović i Sredoje Nović, te DNS-a Dragutin Rodić bili za njihovo usvajanje. Protiv ovih zakonskih rješenja glasao je i delegat Kluba Bošnjaka Sifet Podžić iz DF, te delegat Kluba Hrvata iz HSS-a Mario Karamatić.

Usvojeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, kao i Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine.

Ranije je Predstavnički dom državnog Parlamenta odbio prijedlog da se ova zakonska rješenja razmatraju u hitnoj proceduri, što će omogućiti amandmansko djelovanje poslanika na narednoj sjednici ovog doma.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close