Visoko

OSCE posjetio OO SDA Visoko

OSCE POSJETIO OO SDA VISOKO

Jučer 27.09.2018. godine predstavnici OSCE-a posjetili su OO SDA Visoko. Tema razgovora bila je predizborna kampanja i priprema za provođenje općih izbora 7. oktobra 2018. godine. Razgovarano je i o izbornom zakonu i političkom oglašavanju putem plakata, gdje je obrađena aktuelna problematika u vezi izbornog plakatiranja na području Općine Visoko, kao i sprečavanje zloupotrebe izbornog procesa na dan izbora!

Tom prilikom predstavnici SDA Visoko su istakli da se SDA zalaže za dosljedno provođenje odredbi Izbornog zakona, kao i svih drugih propisa koji se mogu dovesti u vezu s izbornom kampanjom.

OSCE je istakao da će svoju misiju u cijelosti opravdati, te da će poduzeti sve korake kako bi izborni proces prije i na dan izbora prošao u skladu sa Zakonskim propisima, te će u tom cilju putem svojih mobilnih timova biti pokrivena cijela teritorija BiH uključujući i Općinu Visoko.

Predstavnici OSCE-a su upoznati da će SDA Visoko uložiti dodatni napor na praćenju izbornog procesa na dan izbora, te je po tom pitanju zatražena i dodatna pomoć i podrška OSCE-a i drugih međunarodnih i domaćih institucija i organizacija.

Svaka zloupotreba u bilo kojoj fazi izbornog procesa će biti prijavljena, te će se zahtijevati pokretanje krivičnih postupaka za sve one koji svojim radom doprinesu da se izborni proces odvija mimo zakonom utvrđenih procedura.

Zajednička poruka OSCE-a i predstavnika SDA Visoko je da će svi sa svoje strane poduzeti maksimalne napore da izborna kampanja i sami izbori prođu u najboljem redu i u skladu sa Zakonskim propisima.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close