Općinu Kiseljak posjetio Nijaz Helez, ministar u vladi KSB/SBK

Općinu Kiseljak posjetio je Nijaz Helez, ministar prostornog uređenja, obnove i povratka KSB sa svojim suradnikom Draganom Šafradinom.

U uredu načelnika Mladena Mišurića Ramljaka upriličen je sastanak, pored spomenutih sastanku su nazočili Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora SBŽ i Marinko Komšić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo, urbanizam i prostorno planiranje.

Razlog posjeta jest priprema za sastanak koji će se održati u ožujku tekuće godine, na kojemu će se razgovarati o Zakonima o komunalnim djelatnostima i Zakonu o legalizaciji bespravne gradnje, koji bi se u skoro vrijeme trebali naći u saborskoj proceduri.

Kada je riječ o slučaju Grakop, ministar Helez obećao je kako će se u idućih nekoliko dana riješiti dilema oko riješenja kantonalnog građevinskog inspektora , koji je u ovom slučaju poništio riješenje općinskog građevinskog inspektora.

Bez  temeljnih polazišta za dodjelu bilo kakve koncesije,  zakonske procedure, javne rasprave, i suglasnosti mještana lokalne zajednice, ne može se graditi, kazao je Helez, istaknuvši kako bi ovakvih sastanak trebalo biti češće kako bi se lakše surađivalo.

Načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić Ramljak zahvalio je ministru na posjeti, ocjenivši sastanak  konstruktivnim, kazao je kako su otvorena sva pitanja koja muče lokalnu zajednicu.

www.magazinplus.eu – Općina Kiseljak

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close