Visoko

Općinska vlast obišla radove na glavnom terenu Gradskog stadiona „Luke“

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić i predsjedavajuci Općinskog vijeca prof. Bajro Fejzić, u društvu predsjednika NK Bosna gospodina Nermina Buce Kadrića, danas su obišli radove na glavnom terenu Gradskog stadiona „Luke“. 

Radovi su započeli 22. novembra i napreduju predviđenom dinamikom, a pauzu između dvije polusezone, ambiciozni UO NK Bosna Visoko na čelu sa predsjednikom Kadrićem će iskoristiti kako bi se teren stadiona “Luke” što bolje pripremio za proljetni dio prvenstva.

Slika 1

Intenzivirani su radovi na pripremi travnjaka za postavljanje iskakajućih prskalica, a pored prskalica, teren je već spreman i za bacanje kvarcnog pjeska i novog sjemena trave.

Rade se iskopi za ugradnju automatizovanog sistema zalijevanja terena , a radovi bi trebali biti okončani u narednim danima.

Stadion „Luke“ će na ovaj način postati moderniji i funkcionalniji, a podsjetimo da je izgradnja istočne tribine stadiona “Luke” zvanično počela u avgustu ove godine.

Slika 2

Nova tribina biće izgrađena prema savremenim FIFA standardima, a nakon što je okončana prva faza izgradnje istočne tribine, slijedi druga, završna faza, koja podrazumijeva postavljanje konstrukcije same tribine.

Nova, istočna tribina stadiona “Luke” zadovoljit će najstrožije FIFA standarde, a njen kapacitet će biti 1.100 (hiljadu i stotinu) sjedećih mjesta.

Predviđeni su popratni sadržaji za buduću tribinu, u planu je da se napravi moderan restoran i dodatni smještajni kapacitet za igrače.

Slika 3

Stadion „Luke“ će uskoro biti jedan od najmodernijih stadiona u Bosni i Hercegovini, a nadamo se da će na njemu u bliskoj budućnosti biti odigravani premijerligaški susreti i da će se trofejni „žuto-ljubičasti“ visočki sportski kolektiv, NK Bosna pridružiti bosanskohercegovačkoj nogometnoj eliti.

Slika 5

Press Općine Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close