Općinska načelnica upriličila prijem za hafiza Farisa ef. Begića

Načelnica Amra Babić jučer je upriličila prijem za hafiza Farisa ef. Begića koji je kao jedan od najmlađih hafiza i imama u Bosni i Hercegovini, ovogodišnji mjesec posta, ramazan, dočekao u džematu Mjesne zajednice Vratnica kod Visokog kao glavni imam. Prijemu je uz predstavnike Općine Visoko, prisustvovao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko Ibrahim ef. Hadžić.

Faris Begić (1993) sin Šefke i Rašide,  je iz mjesta Kološići kod Visokog, a završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. U porodici Begić, Faris je treći hafiz jer su starije sestre Adha i Amina prije postale hafize. Odlučio je da upiše Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

-Uspjeh koji je Faris ef. Begić ostvario je rezultat odricanja, truda i upornosti i pravi je motiv za druge mlade ljude da krenu tim putem, te da shvate da u životu vrijedi živjeti ispravan život pun vrlina, a ovaj prijem je pokazatelj da Općina Visoko prati sve uspjehe naše omladine, naglasila je načelnica Amra Babić.

Hafiz Faris ef. Begić se zahvalio i kazao da će nastojat da ljubav prema religiji prenese i na druge ljude, za šta je, smatra, ramazan idealna prilika.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close