Visoko

Općina Visoko u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ …

Općina Visoko odabrana za učešće u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ Vlada Švicarske i Švedske kojeg sprovodi UNDP u BiH

Za projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, Općina Visoko je aplicirala sa 6 mjesnih zajednica, i to dvije gradske (Stari Grad i Novo Naselje) i četiri prigradske/vangradske (Topuzovo Polje, Gračanica, Kralupi i Zimča).

Glavni cilj projekta je doprinijeti kvalitetnijem životu građana kroz veće demokratsko učešće i odgovornost prema javnosti, kroz unaprijeđenje usluga na nivou mjesne zajednice, infrastrukturu, te uključivanje socijalno isključenih kategorija.

Na osnovu odluke Projektnog odbora o odabiru učesnika u Projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, Općina Visoko i predloženih šest mjesnih zajednica sa područja općine Visoko odabrani su za učešće u navedenom projektu, a koji će trajati od 2017. do 2019. godine.

U narednom periodu očekuje se imenovanje koordinatora projekta ispred općinske uprave i početak implementacije projekta.

 

Odsjek za lokalni ekonomski razvoj

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close