Visoko

Općina Visoko: Novogodišnji poklon – 400 karata za „Bosanski lonac“

U okviru prigodnog programa povodom uspješnog završetka poslovne 2018. godine, u Kulturnom centru Altindag Visoko, 27. decembra, izvest će se pozorišna predstava „Bosanski lonac“.

U predstavi igra naša sugrađanka, glumica i neformalna hroničarka visočke čaršije i običaja, Senka Oruč., zatim Amina Begović, Bakir Kumrić, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević

Glumačka ekipa će se predstaviti sa novom adaptacijom predstave „Bosanski lonac“ po motivima teksta „Prognanici“ Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga, više puta nagrađivanog za komediografska i scenaristička ostvarenja, koju je adaptirao Edin Drljević, dok režiju potpisuje Riad Ljutović.

U znak pažnje našim sugrađanima, Općina Visoko na čelu sa Općinskom načelnicom mr.sci. Amrom Babić, poklanja 400 karata za predstavu u izvedbi  alternativnog teatra “Rajvosa”.

Poklon karte će biti podijeljene onima koji pošalju svoje podatke porukom na facebook stranicu Općine Visoko (https://www.facebook.com/VisokoOpcina/)  ili se jave na broj 060 328 701 6.

Karte će se preuzimati na recepciji u prizemlju zgrade Općine Visoko svaki radni dan do 25. decembra od 08:00 – 16:00 sati.

Jedna karta važi isključivo za jednu osobu, a jedna osoba može rezervisati više karata uz navedene lične podatke gostiju.

Riječ je o urnebesnoj komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama, te mentalitetu naših ljudi i tradicije.

Nasmijte se tragikomičnim situacijama koje su svugdje oko nas i koje su dio naše svakodnevnice.

Dobrodošli u KC “Altindag – Visoko” – 27. decembar, 20:00 sati  – pozorišna predstava “Bosanski lonac”.

Press Općine Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close