logo
bios

“Onaj ko smatra da ne treba učiti i razvijati se, taj je brat od budale”

Objavljeno prije 2 mjeseca . u čet, dec 5th, 2019

Jedan od poslovnih lidera regiona: Fakultet sam završio u 46. godini

“Svaka zemlja ima svoje prednosti, a onaj ko smatra da ne treba učiti i razvijati se, taj je brat od budale. Ja sam završio fakultet u 46. godini i nije me bilo sramota da budem najstariji u klasi. I nisam smatrao da bilo kome mogu da držim predavanje”, izjavio je na Samitu privrednih lidera regiona predsjednik Uprave Atlantik Grupe Emil Tedeski.

Kao privrednik i vlasnik, kako je dodao, nikada nije mislio da ima pravo da tvrdi da je njegova ideja uvijek najbolja, a ima mnogo lidera koji smatraju da “ako priznaju da ne znaju nešto to je drama”.

U svim promjenama, kako je istakao, neko dobro radi pod pritiskom, ali on smatra da je pravo vrijeme za izmjene “kada je brod u marini, pod vjetrobranom”, tada se radi “trening sa posadom”.

Vrijeme istorijski najjeftinijih kamata je jako dobro za sprovođenje promjena, ocijenio je.

“Mi u Atlantiku trenutno radimo jedno veliko interno pospremanje. Pošto nas pitaju stalno šta radite, odavno niste ništa kupili – radimo na vrijednosti naših brendova koje želimo duplirati, a takođe i da unaprijedimo odnose sa stejkholderima”, poručio je Tedeski, perenio je Blic.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh