Omladinski krug Medžlisa Islamske zajednice Visoko: Humanitarna akcija „Ramazanska solidarnost“

Omladinski krug Medžlisa Islamske zajednice Visoko i ovaj Ramazan organizuje, drugu po redu, humanitarnu akciju pod nazivom „Ramazanska solidarnost“.

Budući da je na području naše općine prilično velik broj onih koji ne mogu živjeti od svoga rada ili uopće nemaju priliku da rade i da zarade za sebe i svoju porodicu, osjećamo obavezu da pozovemo naše sugrađane da iskoriste ove mubarek ramazanske dane i odvoje dio svojih imetaka kako bi onima koji su u potrebi omogućili barem pristojan iftar.

S tim u vezi, Omladinski krug MIZ Visoko će u periodu od 13.07. do 23.07.2013. godine (05. do 15. dana Ramazana) vršiti prikupljanje isključivo PREHRAMBENIH ARTIKALA I NAMIRNICA u ANEXU Bijele džamije (prostorije nekadašnjeg udruženja „Nur“) od 10:00 do 18:00 sati.

Podsjećanja radi, prošloramazanska humanitarna akcija pod istim nazivom je bila izuzetno uspješna, te smo uspjeli prikupiti i podijeliti oko 250 paketa pomoći najugroženijim kategorijama sa naše općine.

Imetak koji udijelite drugima, u vašu je korist, ono što udijelite drugima, neka bude samo Allahu za ljubav, a ono što od imetka udijelite drugima nadoknadit će vam se potpuno; neće vam biti učinjeno krivo. ” (El-Bekara, 272)

Omladinski krug MIZ Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close