RukometSport

Omladinske selekcije BiH prepuštene su same sebi

Kadeti BiH osvojili 3. mjesto na turniru u Grčkoj u vrlo jakoj konkurenciji, a RSBiH i ne zna da su tamo

Kadetska rukometna reprezentacija BiH igra vrlo dobro na Međunarodnom turniru Vrillitos u Grčkoj. Izabranici selektora Nebojše Golića odigrali su pet mečeva i ostvarili tri pobjede, jedan remi, te upisali jedan poraz.

Drugo mjesto

U posljednjem meču grupne faze Golićevi izabranici savladali su jučer Rumuniju s 31:29, a najefikasniji u našem timu bio je Primorac sa sedam golova, dok je Grahovac dodao šest. U listu strijelaca upisali su se i Adnan Isaković (1), Gabrijel Mišetić (4), Marko Nedić (5), Milan Vukšić (2), Edin Klis (2), Marko Lukić (2), Nedim Hadžić (3).
Naši reprezentativci su osvojili drugo mjesto iza prvog favorita Hrvatske, a iza sebe ostavili Austriju, Rumuniju, Grčku i Izrael.
Interesantno je da je ova selekcija u Grčku otputovala doslovno bez ijedne konvertibilne marke, a sve to zahvaljujući dobrom odnosu predstavnika RK Lokomotiva iz Brčkog sa organizatorima Vrillitosa, stigao je i poziv da na prestižnom turniru učestvuje i naša reprezentacija, a sve troškove snosi organizator.
Osim ove selekcije, u aprilu će u pogonu biti i juniorska reprezentacija, koja će igrati na turniru u Bugojnu, a ni za ovu reprezentaciju RSBiH neće potrošiti feninga, jer je organizator turnira Rukometni savez Katara, dok će kadeti ponovo igrati krajem mjeseca i to na turniru u Žepču i Zavidovićima, a i tu će troškove snositi organizator.
I dok selektori Nebojša Golić, Zdenko Grbavac i Bilal Šuman rade besplatno i na dozi entuzijazma, niko iz krovne kuće bh. rukometa, koja podsjećamo doslovno i ne postoji, nije se ni zapitao kako djeca putuju u Grčku, te pod kojim uslovima će igrati u Bugojnu, te u Zavidovićima i Žepču. Standardna je to procedura kod čelnika RSBiH, koji su godinama uništavali rukometni sport i doveli ga na najniže grane.
I za sve je kriva preregistracija Saveza, za koju čelnici RSBiH tvrde da će biti gotova stvar, a to traje već treći mjesec. Dok se čeka famozna preregistracija, koja se iz dana u dan blokira na razne načine, generalni sekretar Smajo Karačić i predsjednik RSBiH Zdravko Miličević otputovali su u Bjelorusiju, gdje su prisustvovali sastanku užeg rukovodstva SEHA lige.
Legenda banjalučkog Borca Miro Bjelić ističe da, s obzirom na to da Savez formalno i ne postoji, Karačić i Miličević nisu smjeli otputovati u Bjelorusiju.

Veliki dug

– Pitanje je kako su uopšte Karačić i Miličević putovali u Bjelorusiju ako Savez ne postoji. Iz provjerenih izvora znam da nikog nisu obavijestili da putuju u Brest, te su na svoju ruku odlučili da predstavljaju RSBiH. Umjesto da se bave dugom od dva i po miliona maraka, koji je možda i veći, i registracijom Saveza, oni odlaze da predstavljaju nešto što su uništili, kazao nam je Bjelić.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close