Visoko

Mreža mladih MIZ Visoko u posjeti Dnevnom centru za djecu …

U srijedu, 12.04.2017.godine, Mreža mladih MIZ Visoko boravila je  u posjeti Dnevnom centru  za djecu i odrasle sa posebnim potrebama  u Dobrinju kod Visokog. Ovaj Centar već četiri godine egzistira i radi sa mnogo uspjeha na svom polju. Cilj naše posjete je bio da se upoznamo sa samim radom Centra, ali prije svega da se upoznamo sa samim korisnicima, kojih trenutno ima 69.

Od ukupno pet sati, koliko korisnici provode u Centru, članovi Mreže su proveli sahat i pol vremena sa njima. U tom vremenu smo imali priliku boraviti u svim grupama, upoznati ih i pomoći im u realiziaciji radionica koje imaju za cilj njihovoj što boljoj edukaciji i osposobljavanju.  Sretni smo, i bit ćemo zadovoljni ako smo svojim boravkom i pomoću barem na tren uljepšali jedan njihov dan i izazvali osmijeh na licu.

Zahvaljujemo se ljubaznom i profesionalnom osoblju Centra na gostoprimstvu, na čelu sa Šemsom Gačić, te im želimo još dosta uspjeha u radu sa ovim dragim osobama koje svoje emocije sreće nikada ne kriju.

Prilikom posjete uručili smo im donaciju u vidu potrebnih stvari za proljetnu sadnju u vrtu, kojeg sami korisnici vrtne sekcije održavaju. Ovu donaciju je omogućila Poljoprivredna apoteka ”Sebilj”, vl. Mustafa Džakovac, kojem se ovim putem zahvaljujemo.

 

Edžnan ef.  Hajrić, koordinator Mreže mladih MIZ Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close