OK “Kakanj” – Spahić: Vratit ćemo žensku odbojku na stari kolosjek

Mirnesa Spahić (27) za ženski odbojkaški klub „Kakanj“ nastupa od svoje 14 godine. Kako kaže, izraženi afiniteti za timsku igru i velika ljubav prema odbojci su jedine reference koje su je svih ovih godina održavale da zadrži status profesionalne igračice.

– Kod pokojnog trenera Mije Mijaćevića sam naučila najviše. Bila sam aktivna i kroz školska takmičenja u osnovnoj ali i srednjoj školi. Na početku srednje škole prešla sam odmah u seniorski tim. I do danas sam tu – kaže Spahić.

Odlične premije

Posljednjih nekoliko mjeseci ženska odbojka u Kaknju i nije na zavidnom nivou.

– Vremena se mijenjaju. Nekada smo mi igračice imale odlične premije za ostvarene rezultate, ali i kada nismo odgovorili zadataku, novčani stimulans je bio tu. Sada je malo drugačije. Dosta toga se promijenilo. Počevši od novih, mlađih igračica, koje se odbojkom bave iz mode, pa do stavki vezanih za finansiranje kluba. U maloj smo krizi – ističe ova iskusna odbojkašica.

Navedeni problemi su po automatizmu uzrokovali i loše rezultate. Ali Mirnesa naglašava da nikad neće prestati igrati odbojku.

Nova uprava

– Do sad nisam imala većih povreda, što je veoma bitno. Nadam se da će tako i ostati. Malo su stvari krenule nabolje. Nas nekoliko starih igračica koje slovimo za osnovu ekipe kao što su Aida Srebrenica, Alisa Hadžić, Aida Zukić i ja, još uvijek smo u klubu i nastojimo dati sve od sebe da odbojku vratimo na stari kolosjek – dodaje Mirnesa.

Za glavnog tehničara ženske ekipe, upravo zbog činjenice što je Kakanj grad poznat po odbojci, kaže da bi bilo sramotno da se ugasi ovaj kolektiv.

– Sada je tu nova uprava, novi treneri. Sve je jasno definirano. Uz malo veće zalaganje igračica, sve će opet biti po starom. Naravno, sve to treba dokazati i na terenu – smatra Spahić.

Nisam ni pomišljala da odem vani

Mirnesa nikada nije ni pomišljala da ode iz rodnog grada, iako je bilo nekih ponuda.

– Nisam od onih ljudi koji igraju u našem prvenstvu samo da bi se dokazali i da bi ih neko iz inostranstva primijetio. Uvijek sam se pronalazila u igri našeg kluba, i uspijevala mnogo nekih nepovoljnih faktora da prilagodim sebi. Posebno želim da istaknem trenera Zdravka Barića, on je uglavnom bio oslonac kako u igri, tako i van terena. Najbitnije mi je da sam ostala u dobrim odnosima sa svima, i sa svakom upravom – zaključuje Spahić.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close