Odvojite 270 sekundi za svoga partnera svakoga dana i bićete opet zaljubljeni u njega

Svjetski poznati životni trener Jim Fannin kaže kako nam je dovoljno već i 270 sekundi na dan da potpuno promijenimo atmosferu u vezi, odnosno da unaprijedimo odnose s partnerom i ponovno se zaljubimo jedan u drugog. Ukratko, za takvu vam je promjenu potrebno samo 4,5 min na dan, a već nakon sedam dana praktikovanja novih navika vaš će odnos postati kvalitetniji.

Stoga pokušajte osvijestiti trenutke kada možete razmijeniti nekoliko sitnih nježnosti. Sjetite se zagrliti partnera, kažite nešto lijepo ili samo pošaljite “cmok” u njegovu pravcu. Vrlo brzo doživjet ćete sličan odgovor, što će i vama biti dobar poticaj da se tokom dana osjećate bolje. Evo kratkog podsjetnika kako možete raditi na tome da vam u vezi bude ljepše.

Za najljepše dobro jutro treba samo 90 sekundi

Treba vam 90 sekundi da zagrlite partnera i zaželite mu dobro jutro, no “začinite” to nečim nježnim. Recite: “Volim te” ili “Želim ti ugodan dan danas”. Ako partnera očekuje važan poslovni razgovor, puno će mu značiti ako kažete: “Ne brini se, bit ćeš super”. Čak i ako je u polusnu, pratit će ga vaše riječi tokom dana.

Prije odlaska na posao ne zaboravite na podršku

Ako putujete na posao svaki na svoju stranu grada i nećete se vidjeti gotovo cijeli dan, ne zaboravite se pozdraviti. Stanite, zagrlite partnera na trenutak i recite da će vam nedostajati. Recite: “Nazvat ću te poslije sastanka da ti kažem kako je prošlo” jer time šaljete poruku da vam je stalo da partner bude uključen.

Kad se vratite s posla, posvetite partneru 90 sekudni

Fokusirajte se na partnera barem 90 sekundi: ako je zadovoljan, budite zadovoljni, ako je loše, odgovorite s razumijevanjem i saslušajte ga ili ukratko podijelite ono što vas muči. Pritom gledajte partnera u oči dovoljno dugo da znate reći koje su boje. Time, zapravo, šaljete poruku: vrijedan si moje pažnje.

Toliko si mi nedostajao tokom dana

U zadnjih pola sata prije odlaska u krevet pronađite još 90 sekundi da se potpuno posvetite partneru. Ne razgovarajte o djeci, o računima, obiteljskim problemima… Pogledajte partnera u oči, priljubite se uz njega, recite da vam je nedostajao.

I poruka ‘Kasnit ću s posla’ može iznova povezati

Treba vam doista 90 sekundi da pošaljete SMS kojim ćete partneru reći da mislite na njega. Nemojte da se sva vaša komunikacija svede na to ko će otići po djecu, ko će nabaviti namirnice ili na izvinjenje zbog toga što ćete kasniti. Čak i ako javljate da kasnite, napišite: “Morat ću ostati do 19 sati, a jedva čekam da te vidim”.

Prije večere se razbija kobna rutina

Pritisnuti svakodnevnim obvezama, prečesto kažemo samo kratko: “Dodaj”, “Odnesi to” i rijetko se sjetimo zahvaliti. Stoga se zaustavite na trenutak, zaustavite i partnera te recite: “Hvala ti, srce si. Ne znam kako bih bez tebe”.

Pustite mašti na volju i neprestano iznova iznenađujte partnera

Ponavljajte neke od preporuka, no budite maštoviti te osmislite nove ideje kako biste partneru pokazali da vam je stalo. Na primjer, treba vam 90 sekundi da napišete poruku i ubacite je partneru u džep. Ili treba vam 90 sekundi da jedno drugom tijekom jutarnjeg tuširanja operete leđa…

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close