Održana 9. vanredna sjednica Općinskog štaba CZ

Na 9. vanrednoj sjednici Općinskog štaba CZ komandantu štaba CZ Amri Babić podnesen je izvještaj o stanju na području općine Visoko, te su doneseni i zaključci koji će odmah biti upućeni nadležnim službama.

U protekla 24 sata, registrovana su tri klizišta, jedno veće klizišta klizište u naselju Grab gdje je evakuisano 5 porodica i dva u MZ Gračanica u mjestu Tramošnjik.

Komandant Štaba CZ Visoko, Amra Babić rekla je da je drugog dana kako je otvoren namjenski račun općine Visoko uplaćeno 11 000 KM od tri privredna subjekta i već su nabavljena sredstva za dezinfekciju usjeva i poljoprivrednog zemljišta, koja će biti podijeljena građanima putem dva udruženja “Malinar” i “Ideal”. Podjela će početi u četvrtak, obzirom da je planirano da se prekosutra počinje s ispitivanje tla koje će raditi Agropedološki zavod Federacije koji će uzeti uzorke tla i proizvoda da bi se utvrdilo u kojoj mjeri su proizvodi i tlo kontaminirani.

Zahvaljujemo se firmi “Secom i “Brovis”, te firmi ” Ado Voda” za upućenu donaciju u cijevima za lokalni vodovod u Željeznom Polje.

Nabavljeno je 100 l dezinfekcionog sredstva koje je na bazi hlora, te stoga i ekološki prihvatljivo”, navela je komandant Amra Babić.
Jutros je konvoj humanitarne pomoći otišao za Maglaj, te je dostavljen komandantu Štaba CZ Maglaj koji je uputio zahvalnost općini Visoko. Također, jutros su otišli i izviđači, rukometaši,gimnazijalci s općine Visoko i čistili su različite lokalitete na području općine Maglaj.

Očišćena je Sicilija, te u narednom periodu treba obratiti pažnju na čišćenje ostalih lokaliteta na području općine Visoko na kojim ima dosta mulja i smeća.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close