Matursko veče sa gradom koji je pogođen poplavama, ideja MSŠ “Hazim Šabanović”

Na današnjoj sjednici NV MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko usvojen je prijedlog prof. Gorak Harisa da se pokuša organizirati zajedničko MATURSKO VEČE sa ovogodišnjim maturantima iz neke od srednjih škola sa područja koje su pogođene poplavom (Maglaj, Olovo, Zavidovići i sl.)

A koje zbog elementarne nepogode neće biti u mogućnosti organizovati Matursku promociju i matursko veče u svojim opštinama. Osnovna ideja je da se maturanti iz neke od spomenutih škola pozovu u goste u Visoko i da zajedno sa našim maturantima u srijedu i četvrtak imaju MATURSKU PROMOCIJU I MATURSKO VEČE. Za realizaciju ove ideje potrebna je pomoć svih zainteresovanih maturanata i ostalih učenika naše škole kako bi maturantima-gostima obezbijedili sve ono što možemo, kako bi im bar jedan dan učinili lijepim i kako bi i oni osjetili dio maturske atmosfere.

Pozivamo sve učenike koji žele da se uključe u pripremu ove Aktivnosti da dođu sutra u Srijedu (21.05.2014. g) u MSŠ u 10,00 h kako bi razradili operativne aktivnosti i zadatke. Sedam dana je dovoljno vremenski da ovu akciju organizujemo, ako krenemo odmah sa pripremama.

“Ne sumnjam u dobru namjeru i želju naših učenika da budu u ovim teškim trenucima sa svojim kolegama iz poplavom pogođenih područja.Nadam se da će biti dobar odaziv na ovu akciju. Molio bih sve koji mogu da ovo Obavještenje i Poziv proslijede svima za koje smatraju da bi se mogli odazvati” rekao je Prof. Haris Gorak

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close