-TopSLIDEVisoko

Održana 5. Konvencija AM SDA BiH – Almir Ljeskovica izabran za člana Predsjedništva

Jučer, 26.maja 2022.godine na 32.godišnjicu osnivanja SDA održana je, zbog pandemije korona virusa, dugo odgađana Konvencija Asocijacije mladih SDA Bosne i Hercegovine. 

Prije Konvencije, upriličena je i Svečana sjednica Glavnog odbora SDA na kojoj se prisutnim obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović

Više od 500 delegata i gostiju prisustvovalo je Konvenciji najbrojnijeg i najorganizovanijeg političkog podmlatka u BiH. Skupu su se obratili predstavnici SDA Sjeverne Makedonije, SDA Sandžaka, Bošnjačke stranke iz Crne Gore, kao i gosti iz međunarodnih partnerskih organizacija – u ime Omladinskog foruma islamske saradnje (ICYF) predsjednik Taha Ayhan, u ime Evropske asocijacije mladih Arif Sen, te u ime mladih Evropske narodne stranke (YEPP) predsjednica Lidia Perreira, ujedno zastupnica u Evropskom parlamentu.

Delegati Konvencije Asocijacije mladih SDA jednoglasno su za predsjednika izabrali Harisa Šabanovića, a osim predsjednika izabrano je i pet potpredsjednika te članovi Predsjedništva Asocijacije mladih SDA. 

Važno za istaći je da je za člana Predsjedništva AM SDA BiH izabran i Visočanin Almir Ljeskovica, vijećnik Gradskog vijeća Visoko i predsjednik AM SDA Visoko.

Na ovom događaju vrijedni članovi AM SDA Visoko su uveliko doprinijeli u organizaciji i realizaciji, a na samoj Konvenciji AM SDA Visoko je imala osam delegata.

U svom obraćanju mladima, predsjednik Šabanović naglasio je da SDA mora zaokružiti prijeko potreban proces kadrovskog čišnjenja iz kojeg izlazi jača i stabilnija, sa obnovljenim imidžom i novim pozitivnim publicitetom.

“Na mjesta onih koji su otišli moraju doći oni koji danas ovdje sjede, ali ćete se za to morati sami izboriti. Morat ćete biti od njih glasniji, konkretniji, poduzetniji. Pozivam vas da na putu ostvarenja ovih ciljeva radimo krajnje sistematično, da budemo posvećeni i odgovorni, s čvrstim uvjerenjem da svaki trud i požrtvovanje daju željeni rezultat”, kazao je on.

Novi predsjednik Asocijacije mladih SDA svoj govor je završio riječima:

– Naša mladost nam ne može i ne smije biti prepreka da imamo jedinstven državotvorni stav!

GO AM SDA Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close