Održan sastanak sa predstavnicima Rukometnog saveza BiH i Uprave RK “Bosna-Prevent” Visoko

Općinska načelnica Amra Babić održala je sastanak s predstavnicima RSBiH, direktorom rukometne reprezentacije BiH i članovima Upravnog odbora RK “Bosna-Prevent” Visoko. Sastanku su prisustvovali pomoćnik načelnice za društvene djelatnosti i direktor JU KSC “Mladost” Visoko.

Na sastanku su predstavnik Rukometnog saveza BiH i direktor rukometne reprezentacije BiH iskazali zahvalnost Općinskoj načelnici za podršku koju je Općina Visoko pružila tijekom organizacije i odigravanja utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije u Visokom.

Također, Općinska načelnica je upoznata s određenim aktivnostima koje vodi RSBiH i mogućem odigravanju još jedne utakmice rukometne reprezentacije BiH u Visokom s tim što mjesto odigravanja ove utakmice još nije definitivno određeno.

Predstavnici RK “Bosna-Prevent” Visoko informisali su Općinsku načelnicu o aktivnostima koje trenutno vodi, planovima za narednu sezonu, radu omladinskih selekcija i općenito funkcioniranju kluba s posebnim akcentom na finansijsku situaciju i veoma realan cilj koji je Uprava sebi postavila a što je i najviši prioritet Uprave u narednoj sezoni, a to je vraćanje u najviši rang takmičenja.

Isto tako, prezentiran je rad omladinskih selekcija koje su se uspješno plasirale u završnice državnog prvenstva koje će biti održano u Ljubuškom za dječake godišta 1994. i potencijalna kandidatura Visokog kao domaćina za odigravanje završnice prvenstva za dječake godišta 1996.

Općinska načelnica je podržala kandidaturu Visokog kao domaćina za odigravanje završnice prvenstva za mlade rukometaše u Visokom uz obećanje da će Općina Visoko pomoći organizaciju ovog veoma značajnog takmičenja za afirmaciju mladih visočkih rukometaša.

Na kraju, Općinska načelnica je istakla da će Općina Visoko nastaviti pružati snažnu podršku u narednom periodu i biti jedan od najvažnijih partnera RK “Bosna-Prevent” u ispunjavanju prioritetnih ciljeva odnosno vraćanja u Premijer ligu BiH i rada s omladinskim selekcijama na kojima treba graditi ljepšu budućnost visočkog rukometa.

 

Press služba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close