Video: Obilježavanje 2. juna – Dan brige IZ o slijepim i slabovidnim licima

Omladinski krug MIZ Visoko u saradnji s Općinom Visoko i Udruženjem slijepih općine Visoko obilježava 2.juni – Dan brige Islamske zajednice o slijepim i slabovidnim licima.

Hfz. Edin ef. Bukva, prof – Kordinator edukacijskih programa za mlade Omladinskog kruga MIZ Visoko u video izvještaju govori o planskim aktivnostima akcije:

Današnja edukativna akcija, podjela paketa i posjeta članovima Udruženja slijepih općine Visoko, te sutrašnja podjela pomoćnih rekvizita za slijepe i slabovidne – samo su jedna u nizu akcija ovog Udruženja po kojima se izdvajaju od sebi sličnih. Podjećanja radi, nedavno su realizirali akciju pošumljavanja,  a u planu imaju i akciju prikupljanja reciklažnog otpada.
Opširniji razgovor sa Kordinatorom edukacijskih programa hafizom Bukvom, donosimo u 653. TV izdanju Informativne hronike “Magazina plus”.

Osim ovih aktivnosti Omladinskog kruga MIZ Visoko, za sutra planira radnu akciju na  uređenju harema Bijele (Šerefudin) džamije.

Nakon prošlogodišnjih radova i uređenja harema Bijele (Šerefudin) džamije koje su pokrenuli članovi Omladinskog kruga MIZ Visoko, te uspjeli isti prilagoditi obavljanju teravih namaza u toku ramazanski večeri na otvorenom, ove godine su još odlučnije i ozbiljnije pristupili uređenju ovog harema.

Od polovine maja vrijedna omladina je počela sa intenzivnim radovima na uređenju harema koji je ujedno i najveći na našoj općini, s ciljem da se napravi zaista lijep ambijent u kojem će moći uživati svi oni koji odluče da se u vrućim ljetnim noćima druže i klanjaju teravih namaz u Bijeloj džamiji, te na taj način dožive jedinstven osjećaj i istinsku ljepotu ibadeta pod otvorenim nebeskim svodom.

Omladinski krug MIZ Visoko u nedjelju 02.06.2013. godine organizuje masovniju akciju kako bi radovi što prije bili završeni, te poziva sve muškarce da im se pridruže u ovom dobru i daju svoj doprinos zaista korisnoj akciji. Poželjno bi bilo da zainteresovani sa sobom  ponesu rukavice i grablje. Akcija počinje u 8:00h.

Omladina Omladinskog kruga MIZ Visoko je primjer kako se gradi zdravo i moralno društvo, i svakako im treba pružiti podršku.

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close