BiHPolitika

Obustavljena istraga protiv Milorada Dodika

Nakon što je sredinom januara donijelo odluku o provođenju istrage protiv čelnika Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorda Dodika, Tužilaštvo BiH ju je naknadno i povuklo, ekskluzivno doznaje Večernji list BiH

Tužilaštvo BiH je naime, po informacijama dobivenim od izvora u toj instituciji, povuklo naredbu o pretresu objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

Raniji nalog da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi Dodik bila je izdana 14. januara.

 

Inicijativa o uhićenju Dodika je prema određenim izvorima trebala poslužiti da se umiri bošnjačka javnost, poslije određivanja pritvora lideru SBB-aFahrudinu Radončiću.

 

Kako se u javnosti do sada spominjalo, istragu protiv Milorada Dodika u tajnosti vodi više tužilaca premda je voditelj Odjela za organizirani kriminalBožo Mihajlović ustvrdio kako formalne istrage nema.

 

Zanimljivo je kako je u više navrata državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, iz redova SDS-a, koji formalno ne bi trebao imati nikakve veze sa SIPA-om i Tužiteljstvom BiH, najavljivao kako će Dodik biti uhićen te da za to ima dovoljno dokaza, piše Večernji list BiH.

 

(Vecernji.ba)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close