Obilježen 15. MAJ – Dan policije ZDK

U okviru obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona – 15. maja, danas je u Kaknju, na poligonu Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija”, održana centralna svečanost.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Svečanom postrojavanju svih jedinica Uprave policije MUP-a ZDK, prezentacijom rada i vještina uposlenika, prisustvovao je veliki broj visokih zvanica i gostiju.

Policijski komesar, Fahrudin Bećirović i ministar MUP-a ZDK Rifat Delić, ocijenili su zadovoljavajućim posao koji su pripadnici policije obavili u proteklih godinu dana. Pojedincima najzaslužnijim za to, dodijeljena su priznanja, uključujući i najveće, policijsku značku, koju su preuzeli Hajrudin Alić, komandir Policijske stanice Tešanj, Esnaf Buza, komandir Policijske stanice Kakanj, Vladimir Jozinović, načelnik Policijske uprave Žepče, Ferid Bešić, komandir Policijske stanice Zavidovići.

dan policije zdk2

Centralna svečanost obilježavanja Dana policije ZDK nije bez razloga ove godine održana u Kaknju. Kako je najavljeno danas, građani Kaknja i uposlenici ove policijske uprave, nakon više od 50 godina će dobiti moderan, savremeno opremljen objekat, koji će biti otvoren do kraja maja.

U proteklom periodu realizovane su razne aktivnosti i sportska takmičenja, a jučer su pripadnici policije odali počast za 103 policajca iz Zeničko-dobojskog kantona, poginula u ratu u BiH, polaganjem cvijeća i vijenaca na spomen-ploču u Policijskoj upravi I.

dan policije ZDK

dan policije zdk3

dan policije zdk4

dan policije zdk5

dan policije zdk6

dan policije zdk7

dan policije zdk8

Ostale fotografije pogledajte na ViPromo facebook stranici

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close