Nurkić: Kaznite mene ili one koje su bez argumenata pokrenuli hajku na mene

Košarka – Nurkić uputio je otvoreno pismo medijima u Bosni i Hercegovini

Košarkaš Dnever Nugetsa, Jusuf Nurkić oglasio se saopštenjem za javnost, a razlog tome je njegov status u Košarkaškom savezu BiH.

Zbog oepracije koljena, centar Denvera bio je primoran propustiti Eurobasket, a to se sve pretvorilo  u aferu i optužbe na račun njegovog patriotizma.

Saopštenje vam prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

Želim posredstvom Vašeg medija upoznati sportsku javnost sa zbivanjima u vezi s mojim statusom u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Kao što Vam je poznato od avgusta prošle godine protiv mene se vodi kampanja koju su pokrenuli pojedinci iz Saveza BiH s ciljem da me diskreditiraju kao sportaša i osobu i učine omraženim kod navijača.

Zbog toga sam prije dvije sedmice uputio pismo Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (šaljem i Vama to pismo) iz kojeg se jasno vidi da se nikada nisam odrekao dresa reprezentacije za koju sam spreman uvijek igrati. Samo prije toga želim da Upravni odbor i odgovarajuće komisije Saveza donesu stav kad su u pitanju zbivanja koja spominjem.

Od Upravnog odbora sam tražio da sankcionira mene, ako postoje validne prijave i odluke nadležnih tijela, a ako to ne postoji, očekujem da budu kažnjene osobe (imena možete pročitati u pismu upućenom Upravnom odboru) koje su bez ikakvih argumenata pokrenule hajku na mene, privatizirajući u tom cilju instituciju Košarkaškog saveza BiH.

Za sve što sam naveo u pismu Upravnom odboru imam materijalne dokaze koje sam u svom drugom pismu dostavio Upravnom odboru, a pojedinim članovima, na njihovo traženje i obećanje da će se angažirati u rješavanju ovog slučaja, i kompletnu prepisku sa direktorom reprezentacije, uključujući ljekarski nalaz, iz čega se jasno vidi da sam ispoštovao sve što je Savez BiH od mene tražio.

Zašto ovaj nalaz nikad zvanično nije objavljen, već su nastavili pisati saopćenja protiv mene, vulgarno me vrijeđati i obmanjivati javnost, morat će objasniti kreatori ove hajke. Za sve što sam napisao posjedujem dokaze koja sam dostavio Upravnom odboru, a spreman sam s njima upoznati i sportsku javnost u Bosni i Hercegovini.

Očekujem da će se Upravni odbor u što kraćem roku očitovati o ovom slučaju te drastično sankcionirati sve one koji zloupotrebljavaju Košarkaški savez i ruše ugled reprezentacije, pretvarajući je u privatnu ekipu nekolicine osoba”, stoji u saoštenju Jusufa Nurkića.

(Vijesti.ba)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close