NS BiH: Pomoć izgradnji infrastrukturne pomoći – “Mini-teren”

Pomoć  u izgradnji  mini terena u školama ili ustanovama za osobe sa posebnim potrebama, samo je jedan od najavljenih projekata novog rukovodstva NS/FS BiH.

Ono što ovaj projekat izdvaja od drugih jeste činjenica da je potpisan ugovor između NS/FS BiH i UEFA, te  definisani uslovi za sprovođenje jedne ovakve aktivnosti.

NS/FS BiH, kao krovno fudbalsko udruženje, želi da kroz ovaj projekat doprinese poboljšanju položaja osoba sa smetnjama u razvoju u našoj zemlji, te da im stvori uslove da se aktivno uključe u sport. Postati društvo- odgovorna sportska institucija dio je ciljeva i aktivnosti koje se razvijaju u NS/FS BiH.

Partneri u ovom projektu pod nazivom „Mini teren“ za ustanove za osobe sa posebnim potrebama su pored UEFA i NS/FS BiH još i lokalne/regionalne zajednice na čijoj teritoriji se te ustanove nalaze, ili su u njihovoj nadležnosti.

Važno je istaći da će konsultanti na ovom projetku biti Specijalna olimpijada u BiH, odnosno Izvršna direktorica Kada Delić zajedno sa saradnicima.

Predviđeno je da NS/FS u saradnji sa UEFA-om učestvuje u:

–    Izgradnji terena sa umjetnom travom dimenzija koje odgovaraju ciljnoj grupi korisnika;
–    Opremanju nogometnog/fudbalskog igrališta kompletom golova i mreža;
–    Izgradnji i opremanju pridruženog višenamjenskog igrališta;
–    Izgradnja rasvjete i sigurnosnih ograda na terenima.

Obaveza lokalnih/regionalnih zajednica u ovom projetku je između ostalog da izvrši pripremne  radove na zemljištu, ali i obezbijedi neophodne priključke za odgovarajuću infrastrukturu.

Za ovaj projekat je obezbijeđeno oko 200. 000 eura, a cjelokupnu realizaciju pratiće UEFA i NS/FS BiH.

www.magaziplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close