Novo na bh. tržištu: Praškasti proizvodi iz fabrike Almy Zenica

Početkom 2014. godine na tržištu Bosne i Hercegovine se pojavila robna marka Baumy, nastala kao rezultat uspješnog poslovanja kompanije ALMY d.o.o. Zenica.

Riječ je o praškastim proizvodima, kao što su boje, fasade, ljepila, malteri, glet masa, kao i o podlogama i disperzijama.

“Svi proizvodi nastali su u novootvorenoj fabrici u Zenici, otvorenoj početkom godine i gdje je trenutno uposleno 10 radnika. Pored praškastih materijala i poludisperzija, u ponudi imamo i valjke i četke, koje smo brendirali”, kaže u razgovoru za naš portal Adnan Kubat, komercijalista u kompaniji Almy Zenica.

Svoje nove proizvode predstavili su i na zeničkom sajmu ZEPS, gdje su svi zainteresovani imali priliku da bolje upoznaju marku Baumy. No iako su relativno novi na tržištu, već su našli put do kupaca zahvaljujući svojoj kvaliteti.

Kubat priča da ih vesela i šarena ambalaža, ali prije svega kvalitet izdvaja u odnosu na konkurenciju. No nerijetko im se desi da kupac dođe sa papirićem, na kojem piše ime njihovog proizvoda, tražeći ga kao njemačkog. Jednostavno, neki od njih još ne mogu vjerovati da ovako dobar proizvod može biti napravljen u BiH.

Sajam u Zenici su iskoristili kao priliku da upoznaju nove kupce, da prošire tržište… Inače, robnu marku Baumy možete naći u Almy maloprodajama (Zenica, Zavidovići, Nemila). Mada svoje proizvode imaju u Intermerkuru Sarajevo, IGM-u Visoko…

Praškasti proizvodi iz nove fabrike Almy Zenica rade se na novim mašina, koje troše manje energije, a time imaju i povoljniju cijenu. Kompletna proizvodnja je automatizovana u modernoj proizvodnoj hali površine 1500m2.

Kubat ističe da im je plan u narednom periodu da plasiraju proizvod širom BiH i da pokušaju da ga izvezu van naših granica.

A.Š. – ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close