Novi savjeti za pisanje biografije uz koju ćete biti primijećeni

Upute o sastavljanju biografija su brojne, no razmotri i neke od uzbudljivijih opcija: pripadaš novoj generaciji fleksibilnije i kreativnije radne snage. Vrijeme je da to pokažeš svojim potencijalnim poslodavcima, a moderna tehnologija ti sve to olakšava.

1. Obavezno dodaj manje formalni oblik biografije na Facebooku. Podatke o svojim vještinama i uspjesima uvrsti na svoju profilnu stranicu. Ovisno o tome kojim poslom se baviš objavi i svoje radove na blogovima ili drugim socijalnim mrežama. Ako već nisi, iskoristi mogućnosti web stranica s poslovnim profilom poput linkedina.

2. Sljedeći način kojim se možeš istaknuti su netradicionalne infografičke biografije. Infografike na dinamičan način vizualno predstavljaju tvoje vještine i sposobnosti. Idealne su za prijave koje se podnose putem interneta, a možeš ih poslati i kao dodatak klasičnoj biografiji. Programi kojima svoju biografiju možeš tako oblikovati dostupni su svima preko interneta.

3. Jedan od najatraktivnijih oblika biografije je video. Takav video trebao bi sadržavati tvoje pozitivne strane izražene na kreativan način i izravno oslikati tvoje sposobnosti vezane za specifični posao. Pazi na duljinu videa, ograniči se na 1-2 minute.

Ako si odvažsn i želiš se izdvojiti iz sve nemilosrdnije konkurencije ove biografije su idealni za tebe. Za opreznije: ove savjete možeš uzeti kao dodatak uz klasičniji način prijave i svoj strogi profesionalni dojam malo “začiniti”!
(DEPO PORTAL)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close