logo
bios

Novi PB za Mesuda Pezera

Objavljeno prije 4 godine . u ned, apr 24th, 2016

Bosanskohercegovački bacač kugle prije nekoliko dana nastupio je na takmičenju na otvorenom u Americi. Osvojio je drugo mjesto bacivši kuglu 19,70m. To je za njega bilo prvo takmičenje na otvorenom ove sezone

Nakon samo nekoliko dana, nastupio je i na drugom takmičenju na otvorenom i postavio svoj najbolji lični rezultat. Kuglu je bacio 20,00 m, što mu je bilo dovoljno za četvrtu poziciju.

Prvi je bio Joe Kovacs, Amerikanac, aktuelni pobjedink sa Svjetskog prvenstva koje je održano u Pekingu.

Drugoplasirani je bio Nicholas Scarvelis koji je kuglu bacio 20,61m. Zanimljiva poveznica između Nikole i Pezera je ta što su se njih dvojica takmičila jedan protiv drugog na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barseloni 2012. godine. Tada je Pezer završio na drugoj poziciji, a Nikola je bio deseti.

Trećeplasirani je bio Braheme Days koji je kuglu bacio 20,21m. Braheme je još jedan od bacača s kojim se Mesud susretao i ranije. Zajedno su nastupili na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u Lilu, 2011. godine. I tada je Braheme bio uspješniji od Mesuda. Završio je na trećoj poziciji, a Mesud je bio šesti.

“Mesud Pezer je prvi put bacio kuglu 20 m na otvorenom i tako popravio svoj najbolji lični rezultat. Lijepo ga je vidjeti da baca preko 20 m nakon rezultata 20.22 m, 20.06 m i 20.01 m u dvorani ove zime. Mesud ne baca tehnički najbolje, tako da od njega uskoro možemo očekivati mnogo više i novi lični rezultat na otvorenom. Čestitam mu na ovom rezultatu”, rekao je Pezerov trener, Vesteinn Hafsteinsson, saopšteno je iz Atletskog saveza BiH.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh