KošarkaSport

Kakanj domaćin velikog testnog okupljanja zlatnih košarkaških kadeta BiH

Danas stižu zlatni košarkaški kadeti BiH, a Kakanj je domaćin testnog okupljanja i priprema. U maju očekuju reprezentacije Egipta i Turske

Nakon što je prošle godine ugostio mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je na stadionu FK “Rudar” igrala prijateljsku utakmicu sa Turskom, te nakon što je bio domaćin priprema rukometnih reprezentativnih juniora, Kakanj će ove godine biti domaćin još jednog velikog događaja, testnog okupljanja zlatnih košarkaških kadeta BiH pred Svjetsko prvenstvo u košarci koje će početi 23. juna u Španiji.

Zatim će biti domaćin desetodnevnih priprema u okviru kojih će u Kaknju, u sportskoj dvorani, biti upriličena dva košarkaška spektakla u kojima će naši najbolji košarkaški kadeti igrati protiv Egipta (24. maja), i jedne od najboljih reprezentacija svijeta Turske (26. maja).

Zlatni košarkaški kadeti koje vodi selektor Josip Pandža će u Kaknju boraviti od 24. aprila (pozvani kandidati trebaju da se jave treneru Pandži u nedjelju 24. aprila do 14:30 h u Hotelu “Tiron” Kakanj), pa sve do 29. aprila. Svakodnevno će raditi u jutarnjim i večernjim terminima u Sportskoj dvorani Kakanj, a na osnovu tog rada selektor Pandža će odlučiti koji su to kadeti koji će predstavljati BiH u Španiji, saopšteno je iz Kaknja.

 Domaćini ovog velikog sportskog događaja će, uz Opštinu, biti i Košarkaški klub “Kakanj” i Sportski savez opštine Kakanj.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close