Nove metode brazilske depilacije

Kada odluče da depiliraju svoju intimnu zonu, veliki broj žena bira brazilsku depilaciju. Ova metoda depiliranja osim što ima razne oblike, od otklanjanja voskom svih dlačica sa intimne zone do ostavljanja tanke tračiče na Venerinom brijegu, odlikuje se i neobičnim načinima primjene.

Od plaža u Brazilu do karnevala u Riju de Žaneiru, Brazilke nam pokazuju da vole glatku kožu na svakom dijelu njihovog tijela. Njihovo mišljenje da tijelo izgleda najljepše kada se sa njega otklone sve dlake podržavaju žene širom svijeta.

Ipak, Brazilkama je malo lakše od ostalih. Klima u Brazilu olakšava depiliranje jer konstantna vlažnost u vazduhu čini folikule dlake otvorenijim, a kožu opuštenijom. Prilikom depiliranja zbog toga se stvara manji otpor.

POZE BRAZILSKE DEPILACIJE

Brazilska depilacija  može da se izvede na razne načine. Klasična metoda je ležanje na leđima sa raširenim nogama. Ali se u Brazilu primjenjuju i one maštovitije.

1) DOGI STIL

Ovaj način podrazumijeva klečenje na rukama i nogama na stolu za depilaciju. Kozmetičarka od klijentice zahtijeva da se osloni na laktove i da raširi noge.

Nakon toga nanosi vosak i vrši depilaciju. Možda ćete pomisliti da je ovakav položaj neprijatan za osobu koja se depilira. Ipak, njima se izbjegava kontakt oči u oči.

2) INOVACIJA KLASIČNE METODE

Promijenjen klasičan način sastoji se od  ležanja na leđima i sa nogama podignutim u vazduhu.

Nakon depiliranja nanose se preparati sa aloe verom koja djeluje kao antiseptik,  umiruje kožu  i otklanja crvenilo. Pojedini saloni u Brazilu koriste i kokosovo ulje  jer ono kožu čini svilenkastijom.

RAZLIČITI NAČINI PRIMJENE BRAZILSKE DEPILACIJE

Saloni u Brazilu najčešće koriste debeo sloj voska. Pojedine zemlje mijenjaju tu praksu.

U Velikoj Britaniji kozmetičari upotrebljavaju vosak rastvorljiv u vodi, koji okružuje svaki dlaku pa je zbog toga efikasniji i dugotrajniji.

U britanskim salonima se prije depilacije na kožu nanosi prah koji umiruje i odstranjuje suvišnu vlažnost na koži. Korak koji se primjenjuje prije depiliranja je i zatezanje kože nakon kojeg slijedi nanošenje voska i to drvenom kašikom, a ne lopaticom.

BRAZILSKA DEPILACIJA PODIŽE SAMOPOUZDANJE

Žene koje su probale brazilsku depilaciju otrkivaju da se nakon nje osjećaju slobodnijim  da pokazuju svoje tijelo.  Kako kažu, depilacija ne utiče ni pozitivno ni negativno na kvalitet sekusalnog odnosa, ali  povećava povjerenje i sopstveni izgled.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close