-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleVisoko

Novak Đoković počasni građanin Visokog

Gradonačelnik Ganić: Đoković će biti proglašen počasnim građaninom Visokog

Inicijativa Semira Osmanagića

Samo dan nakon osvajanja Roland Garosa na inicijativu Semira Osmanagića, direktora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” predloženo je da se Novak Đoković, prvi reket svijeta proglasi počasnim građaninom Visokog.

– Upravo danas smo podnijeli incijativu komisiji za dodjelu priznanja za njegove zasluge u promociji Visokog i izgradnja pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine u svijetu. On je tri puta posjetio piramide, tunele i park. Svaka njegova posjeta privukla je pažnju medija širom svijeta i svaki njegov intervju bio je izuzetno afirmativan. Zalagao se za saradnju na našim prostorima. Kompletno njegovo zalaganje je zadivljujuće i želimo na ovaj način da mu se odužimo – pojasnio je Osmanagić za portal “Avaza”.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić kazao da ga raduje taj njegov uspjeh kao i činjenica da je u nekoliko navrata odlučio posjetiti ovaj bh. grad.

-On je iz Visokog slao lijepe poruke tokom njegove posjete, a ukoliko uzmete činjenicu da je pobijedio nakon dolaska u Visoko i da je ponio ovu našu pozitivnu energiju onda moramo biti ponosni posebno iz razloga što će te poruke koje se šalju zasigurno dovesti i druge ljude da dođu i posjete naš grad i upoznaju njegove ljepote – naveo je Ganić.

***

Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao je da ga raduje uspjeh najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i da će Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”  na čelu sa Semirom Osmanagićem predložiti velikog prijatelja Bosne i Hercegovine i ovoga grada za počasnog građanina Visokog.

“Grad Visoko svake godine raspiše javni poziv kandidata za javna priznanja. Između ostalog, tu je i Povelja grada Visokog za počasnog građanina. Ona se može dodijeliti građanima koji su afirmisali Grad Visoko izvan okvira BiH. U razgovoru sa direktorom Fondacije Osmanagićem, saglasan sam da se ova povelja dodijeli Đokoviću”, kaže gradonačelnik Ganić za portal Radiosarajevo.ba.

On je dodao da je danas je bio zadnji rok za prijedloge.

“Vjerujem da će Komisija nakon zasijedanja potvrditi da se Povelja počasnog građanina Grada Visokog dodijeli najboljem teniseru svijeta i velikom prijatelju našeg grada i Bosne i Hercegovine. Nakon što Komisija da “zeleno svjetlo” sve ide na Gradsko vijeće i ono daje konačnu potvrdu. Dan 29. august je Dan općine Visoko i tada bi trebao Đoković dobiti ovo priznanje zvanično”, kaže nam Ganić.

Za kraj nam je gradonačelnik Visokog govorio i o uspjehu Đokovića i novoj pobjedi na Grand Slamu, ovog puta u Parizu na Roland Garrosu.

Đoković je svih ovih mjeseci širio lijepe priče o Visokom i Bosni i Hercegovini. Uvijek je širom svijeta govorio o svim ljepotama Visokog, dobrim ljudima iz ovog grada i energiji. Mi svi to cijenimo i jedno veliko hvala Novaku za sve što radi na promociji Visokog i Države Bosne i Hercegovine”, kazao je Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog, za portal Radiosarajevo.ba.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close