Nova šansa za studente: Program Imam ideju

I ove godine je obezbijeđeno 36 000 USD za finansiranje 9 najboljih studentskih biznis ideja, koje će imati šansu da zažive u praksi.

Projekat se realizuje uz partnerstvo sa Univerzitetom Sarajevo, Univerzitetom Banjaluka i Sveučilištem Mostar i namijenjen je svim studentima i studenticama bez obzira na fakultetsko usmjerenje, koji su zainteresovani za ulaganje u sebe, razvoj  preduzetničkog duha i pokretanje vlastitog biznisa.

Njima će u okviru programa Imam ideju i ove godine biti pružena podrška kroz pohađanje Škole za poslovne ideje u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru, kako bi što uspješnije pretočili svoje poslovne ideje u konkretne biznis planove. Školu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva.

Polaznici će dobiti Certifikat o učešću u školi, te dobiti šansu da timski ili pojedinačno kandiduju svoje biznis planove za finansiranje.  Autori devet najboljih biznis planova, po tri u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, osvojiće nagradu od 4000 USD. Pored toga za učesnike programa obezbijeđene su i dodatne vrijedne nagrade.

Takođe, prijavljeni će i ove godine moći aktivno učestvovati na Poslovnom forumu mladih koji će biti organizovan krajem godine, radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora, medija te medjunarodnih organizacija.

Provjerite zašto se na program Imam ideju prošle godine prijavilo preko 560 studenata, informišite se više i prijavite online na adresi www.imamideju.ba.

Rok za prijave poslovnih ideja je 11.mart 2013. godine.

Projekat podržavaju kompanija m:tel, ASA Group i Hypo Alpe Adria banka.

(Buka)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close