NK Kreševo se gasi nakon 57 godina postojanja

Nakon 57 godina postojanja, zbog nesuglasica na relaciji Uprava-igrači, gasi se NK Kreševo.

Nogometni klub Kreševo utemeljen davne 1956. godine gasi se. To je zasad jedina informacija oko koje se slažu i igrači i Uprava kluba. Kad je o uzrocima gašenja Kluba riječ, pljušte međusobne optužbe.

“Nesposobna Uprava kluba koja nije bila u stanju osigurati ni minimum sredstava za plaćanje sudaca i trenera, jer igrači igraju besplatno, glavni je krivac što se Klub gasi”, kaže Josip Kvasina, jedan od igrača i trenera Kluba.

Kvasina ističe da je stav kojeg je iznio stav svih igrača koji zbog nesuglasica u Klubu i nedostatka sredstava za najosnovnije potrebe Kluba neće biti u stanju završiti polusezonu. NK Kreševo trenutačno se natječe u Prvoj županijskoj ligi Srednjobosanske županije i jedini je sportski kolektiv s područja općine Kreševo koji je u nekom službenom rangu natjecanja, naglašavaju igrači ovog sportskog kolektiva koji je pred gašenjem.

U Upravi kluba pak kažu da su za stanje u Klubu krivi isključivo igrači.

“Stvarni krivci za stanje u Klubu su igrači koji odbijaju dolaziti na treninge. Kriv je i donedavni glavni sponzor Kluba ‘Stamal’ koji je Klubu isključio struju, jer su mještani MZ Polje u kojoj je smještena tvrtka potpisali peticiju kojom žele zaustaviti onečišćenje okoliša, njihovih kuća i imanja. Peticiju je prema mojim saznanjima potpisalo oko 90 posto mještana što je naljutilo vlasnika tvrtke Gorana Stanića koji je isključio struju Klubu. U takvim uvjetima je nemoguće raditi, i ja sam kao donedavni direktor Kluba prije nekoliko dana podnio ostavku. Tko god želi može zauzeti moje mjesto, ali očito da to nitko ne želi. Dosta sam ulagao truda i novca u Klub, a da to nitko ne samo da nitko nije cijenio, već me se i optužuje za gašenje Kluba, krađu novca i tko zna za što još sve ne”, kazao nam je Branko Ivičević, donedavni direktor NK Kreševo.

Igrači pak kažu su upravo zahvaljujući Goranu Staniću dobili uvjete za rad na kakvim bi im pozavidjeli svi premijerligaši u BiH.

Stanje u NK Kreševo dodatno su pogoršala i politička previranja u ovoj srednjobosanskoj općini koja su kulminirala ostavkom općinskog načelnika Zdravka Miličevića (NS Radom za boljitak). Miličević je u više navrata naglašavao kako je Proračun Kreševa sirotinjski, te da s njime jedva imaju novca za plaće uposlenih u općinskim tijelima vlasti, a za sport i kulturu ostaju tek mrvice. Budući da će u Kreševu uskoro biti održani izvanredni lokalni izbori na kojima će se birati novi načelnik općine, i previranja u NK Kreševo, odnosno neminovno gašenje ovog Kluba, bez sumnje će biti dio političke retorike u izbornoj kampanji. Ono što je žalosno jest da Kreševo nakon 57 godina ostaje bez Nogometnog kluba sastavljenog isključivo od domaćih igrača koji će umjesto na terenu vrijeme provoditi u najboljem slučaju po kafićima.

www.magazinplus.eu -artinfo.ba/ap

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close