Izvještaj MUP-a ZDK za 07.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

Dana 06/07.10.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što su isječena tri pneumatika na putničkom motornom vozilu ford, registarskih oznaka A14-J-448, vlasništvo K.A. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 07.10.2013. godine, u ulici Aleja ljiljana, u UO „Galerija“, od strane A.N. iz Maglaja nanesene su teške tjelesne povrede licu N.D. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je A.N. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Tešanj

Dana 07.10.2013. godine, obavještena je Policijska stanica Tešanj da je na putu M-4 u mjestu Kaloševići, došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da ima povrijeđenih lica. Službenici uniformisane policije koji su na navedenoj lokaciji zatekli putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka A64-T-988, u kojem se na mjestu vozača nalazilo lice B.D. iz Teslića, koje je imalo povrede u predjelu lijeve natkoljenice, dok se vozilu kao suvozač nalazilo i lice S.S. iz Teslića. Lice B.D. je prevezeno u Opštu bolnicu Doboj radi ukazivanja medicinske pomoći, a na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo, lišen je slobode M.N. iz Teslića, te je nad istim, u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 07.10.2013. godine, u mjestu Stavci, na regionalnom putu Zavidovići – Banovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka K20-M-408, kojim je upravljao P.M. iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo opel astra, registarskih oznaka A10-M-584, kojim je upravljao Š.K. iz Zavidovića. Tom prilikom, vozač vozila opel astra zadobio je lake tjelesne povrede, dok je suvozač iz istog vozila, Š.M. iz Zavidovića, zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close