NogometSport

NK Čelik: Završeni pregovori sa potencijalnim investitorom – još jedan uslov

Saopćenje NK Čelik prenosimo u cjelosti.

“Obavještavamo javnost da su jučer završeni pregovori sa potencijalnim investitorom. Svi detalji su usaglašeni i NK Čelik mora da ispuni još jedan uslov. Naime, potrebno je obaviti razgovor sa svim onim osobama i firmama koji su proteklih godina pomagali naš klub materijalnim sredstvima kako bi još jednom u nizu pokazali svoju veliku ljubav i privrženost prema NK Čelik te kako bi svojom dobrom voljom, putem sporazumnog dogovora sa našim klubom, omogućili zakazivanje skupštine kluba koja bi odlučila da li investitor ulazi u klub ili ne”, saopćeno je iz NK Čelik.

U saopćenju se navodi da je ovo je ključni, historijski moment za klub te da je potrebno jedinstvo svih onih kojima je NK Čelik u srcu. Krajnji cilj je “evropski Čelik”.

“Pregovori sa investitorom su bili jako dugi i iscrpljujući, ali je kroz desetine razgovora jasno da se radi o vrlo ozbiljnim ljudima koji imaju jako veliku želju da preporode NK Čelik. S tim u vezi, apelujemo na sve osobe i firme koji su u proteklom periodu pomogli da Čelik uopće opstane kao klub, da prepoznaju ovaj historijski trenutak i učine dodatni napor kako bi jednom za sva vremena uklonili posljednju prepreku našeg kluba ka izlasku iz krize. Reprogram i eventualni ulazak investitora je definitivno put ka evropskom Čeliku”, dodaje se u saopćenju.

Spisak svih osoba i firmi prema kojima NK Čelik ima dugovanja pogledajte ovdje.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close