Njemački eliksir zdravlja za koji do sada niste čuli

Glavne namene eliksira su lečenje i prevencija zakrčenih arterija (arteroskleroza), regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje umora, lečenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre… Radi se o napitku sastavljenom od belog luka, limuna, đumbira i vode.

Recept

Potrebni sastojci

4 veće glavice belog luka
4 kompletna limuna sa korom
Manji koren đumbira (cca 3-4cm) ili dve supene kašike
2 litre ćiste vode

Priprema

Limun dobro operite i isecite na komadiće. Ogulite beli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Izmiskajte dobro u jednoličnu masu. Tako izmiksanu smesu dodajte u metalnu posudu, uspite 2 litra vode i zagrejte sve skupa uz mešanje do tačke ključanja. Odmah pred tačku ključanja isključite i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i napunite u staklene flaše.
Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti ceđenje i piti gustu kompletnu smesu). Napitak čuvajte u frižideru.
Tura traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osetiti značajnu regeneraciju tela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.

Izvor: ZdravaPriroda.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close