Nikšić i Lagumdžija u Zenici: Ko je kriv za krizu

U Zenici su jučer boravili predsjednik SDP-a BiH, Zlatko Lagumdžija i premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić.
– Tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u Federaciji BiH dodatno usložnjavaju one snage kojima odgovara status quo i to da se sve dešava po principu što gore to bolje, ne prihvatajući vlastitu krivicu za stanje krize, – poručio je prilikom svog boravka u Zenici, Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH.
Premijer F BiH, Nermin Nikšić, danas je u Zenici izjavio da od aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom nema ništa sve dok se ne usvoji Zakon o pravima boraca. – Do tada nema novaca ni iz Evropske komisije. To znači da na prihodovnoj listi budžeta imamo 300 miliona manje. U tom slučaju, budžetske stavke biće umanjene za 35 do 40 posto, što će ugroziti i finansijsku stabilnost i one kategorije stanovništva čija egzistencija ovisi od federalnog budžeta, a to su i ratni i neratni invalidi, porodice šehida i poginulih boraca, penzioneri…,- upozorio je Nikšić.

Njih dvojica su prisustvovali 17. sjednici Kantonalnog odbora SDP-a BiH Zeničko-dobojskog kantona u proširenom sastavu sa članovima rukovodstva Općinskog odbora Stranke i predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti s područja ovog kantona.

rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close