-TopSLIDEKošarkaSport

Niko o Luki Dončiću nikada nije govorio kao sinoć Gregg Popovich

Niko o Luki Dončiću nikada nije govorio kao sinoć Gregg Popovich, pa spomenuo i Jugoslaviju
Nahvalio Slovenca

Legendarni NBA stručnjak Gregg Popovich nije mogao, a da ne nahvali Luku Dončića.

Njegov San Antonio Spurs poražen je u Dallasu sa 104:99 iako je na početku meča imao čak 20 razlike. Međutim, Luka Dončić je bio maestralan, ubacio je 25 poena, ali čak 10 poena u zadnjoj dionici kada se lomio meč.

Imao je još neke važne poteze kojima je zaustavio Spurse, a na kraju je dobio velike čestitke od Popovicha, legendarnog trenera koji rijetko uđe na parket, priđe protivničkom igraču i ličo mu čestita.

“Zamislite da je Jugoslavija i dalje zajedno ida su svi ovi momci u istom timu. To bi stvarno bilo uzbudljivo – Slovenci, Hrvati, Srbi i Bosanci. Dončić me podsjeti na to – svaki novi igrač koji se pojavi na tom području postane sjajan. U NBA su izuzetni, a sjećam se ja i vremena Divca, Paspalja, Kukoča i Petrovića. Svi ti momci su igrali zajedno u isto vrijeme i bili su sjajnI”, rekao je Popovich nakon utakmice.

“Ipak, druga misao me malo pogađa, kako si mogao postati tako dobar u tako maloj zemlji?! Znam da nije hodao po terenima kao u New Yorku, Chicagu ili Los Angelesu, gdje je velika konkurencija. Dakle, morate da odate priznanje, a Amerikanci to često zaboravljaju. Sve u svemu, jako je zanimljivo i prekrasno vidjeti da jedna tako mala zemlja poput Slovenije ima sjajnog i velikog košarkaša”, dodao je Gregg.

“Bilo je zaista uživanje gledati Luku. Obožavam njegove emocije. Znate, nekad se naljuti, ponekad se nasmije do suza i uživa i u prodoru i u pogođenoj trojci. Stvarno je zabavan. Osim toga, kao što sam rekao, vrhunski košarkaš”, zaključio je Popovich.

SportSport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close