Nezapamćena kriza na tržištu polovnih vozila u BiH

Prodaja polovnih vozila u BiH je na udaru nezapamćene krize, o čemu svjedoči i činjenica da se putem oglasa vlasnicima četvorotočkaša u većini slučajeva, umjesto novca, nudi zamjena.

Vlasnik FIAT-a iz Banjaluke svoj automobil pokušava da proda već četiri mjeseca, a kaže da je sve to vrijeme nailazio na niz neobičnih ponuda.
“Zvao me je nedavno čovjek koji mi je nudio kravu i još 1.500 maraka. Prvo sam mislio da je u pitanju neko od mojih poznanika, te da se sa mnom šali, ali sam kroz razgovor shvatio da nije riječ o zezanju, već da je u pitanju penzioner, ozbiljan čovjek. Gotove pare, koje su meni potrebne, niko ne nudi”, razočaran je ovaj Banjalučanin.
Da potencijalnim kupcima četvorotočkaša i te kako nedostaje novca, ustanovili su i zaposleni na portalima čija je djelatnost kupoprodaja vozila.
“Kada je riječ o porukama koje ostavljaju korisnici koji bi da kupe vozilo, mogla bih da potvrdim da većina njih nudi nešto u zamjenu, uz eventualno malu doplatu”, kazala je zaposlena na portalu Mobile.ba.
Prema njenim riječima, ovih je mjeseci, tradicionalno, najprodavaniji “Volksvagenov” program i kupuju se uglavnom povoljniji automobili.
“Najtraženija su vozila koja koštaju od 6.000 do 10.000 maraka”, kažu na portalu Mobile.ba.
I zaposleni na portalu Pik.ba potvrdili su da je razmjena uzela maha. Takođe su ustanovili da za vozila nude i domaće životinje.
“Povodom aktuelnih dešavanja u vezi sa JMBG, nekoliko korisnika je nudilo vozila ili druge artikle u zamjenu za JMBG. Tu spada još i zamjena domaćih životinja za vozila ili kuće”, kaže Aida Starčević, PR i brend menadžer portala Pik.ba…

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close