Nevjerovatna otkrića o muškom orgazmu

Znate li da muški orgazam traje duže od ženskog? Mnogo toga o muškom orgazmu žene ne znaju, ali sada otkrivamo sve zanimljivosti

(Tportal.hr)

Znatno češće se piše i govori o ženskom orgazmu koji je mnogima još uvijek enigma, ali i uz muški orgazam vežu se neke zanimljive činjenice koje većina ljudi ne zna. Vrijeme je da ih i vi upoznate.

U većini slučajeva, njegov će orgazam duže trajati
U prosjeku, muškarci doživljavaju oko 22 sekunde orgazmičnog blaženstva, što je za četiri sekunde duže od prosječnog ženskog orgazma. Svaki orgazam je drugačiji, a neki mogu trajati i izvanredno dugo, odnosno više od 22 sekunde. Dobra je vijest da žene mogu raditi na produljenju svoga orgazma. Redovitim prakticiranjem Kegelovih vježbi, žene si mogu priuštiti nekoliko sekundi užitka više.

Spermiji su pravi atletičari
Kada dođe do prve ejakulacije, spermiji mogu doseći brzinu do 28 kilometara na sat (iako je to prilično teško izmjeriti). To je otprilike jednako brzo kao što Usain Bolt može trčati. Nakon što uđu u vaginu, spermiji uspore na oko četiri km na sat – tom brzinom hodate kad kasnite na važan sastanak. Upravo zbog toga do jajašaca im treba od 30 minuta do tri dana.

Orgazam vas neće sabotirati prije natjecanja
Sportaši i njihovi treneri dugo su vjerovali da je nestašna noć prije važnog sportskog događaja loša ideja. Zašto? Vjerovali su da seks crpi prijeko potrebnu energiju. No ne postoje valjani znanstveni dokazi koji potvrđuju takva vjerovanja. Primjerice, jedno istraživanje obuhvatilo je testiranje snage jutro nakon seksa, ali i nakon šest dana apstinencije. Zaključak je da nema značajne razlike u sportskim izvedbama sudionika. I neka druga istraživanja pokazala su slične rezultate. Dakle, nema straha od večeri seksa uoči nekog natjecanja.

Super sastojci sperme
Prosječna ejakulacija sastoji se uglavnom od žličice vrijedne tekućine, ali svega dva do pet posto toga odnosi se na spermu. Ostatak se sastoji od svega što sperma treba za svoj dug i opasan put. Sjemenska tekućina, među ostalim, sadržava serotonin, kortizol, prolaktin, oksitocin te melatonin. Istraživači sa Univerziteta u Albanyju čak su dokazali da su žene koje su prakticirale seks bez zaštite, sretnije od onih koje su se seksale sa zaštitom i to ponajviše zbog vrijednih sastojaka sperme.

Dva različita procesa
Možda će vas iznenaditi ova činjenica, ali i kod muškaraca i žena orgazam i ejakulacija su dva različita procesa. Jedan uključuje ugodno iskustvo užitka i potpunog opuštanja tijela, a drugi otpuštanje seksualnih tjelesnih tekućina. U većini slučajeva to se događa simultano, ali u katkada se procesi i razdvajaju. To se najčešće događa kao nuspojava određenih lijekova i bolesti ili kada je muškarac pod velikim stresom.

Muškarci orgazam osjećaju drugačije nego žene
Muškarci i žene različito osjećaju orgazam iako on sam nije toliko različit. Kad su kanadski istraživači pitali muškarce i žene da ispune upitnik s pridjevima koji opisuju kako osjećaju orgazam, oba spola su koristila riječi poput senzacionalan, grčevit, intenzivan, prekrasan, divan. No, ipak je znatno više muškaraca ustvrdilo kako je orgazam u pozitivnom smislu razarajući užitak.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close