NogometSport

Neuspješna licitacija za fudbalski stadion u Ugljeviku

Neuspješna licitacija za fudbalski stadion u Ugljeviku

Na ročištu u Osnovnom sudu u Bijeljini prije par dana nije bilo zainteresovanih za kupovinu fudbalskog stadiona FK Rudar Ugljeviku.

Stadion FK Rudar u Ugljeviku ponovo je bio na licitaciji zbog duga za neplaćenu električnu energiju od 200.000 KM.

Tržišna vrijednost premašuje dva i po miliona KM, ali ako ročišta budu ponavljana i ne bude kupca očekuje se da bi i cijena mogla biti korigovana.

Stadion u Ugljeviku je otvoren 2001. godine i on je među prvim fudbalskim objektima u BiH s licencom UEFA.
Danas je gotovo ruina, a prije samo deceniju bio je domaćin klubovima učesnicima evropskih takmičenja, jer ga je licencirala UEFA.

Izgrađen je u periodu kada je Boro Bosić bio na čelu RiTE Ugljevik i kada je zakon dozvoljavao znatnija ulaganja privrednih subjekata u sportske klubove.
U međuvremenu, mijenjale su se uprave, novca je ponestajalo, a dugovi rasli. Trenutno samo za korišćenje električne energije dug dostiže 200.000 KM.
Slobodan Ćalamić, portparol ZDP “Elektro-Bijeljina” kaže da je ovo preduzeće nudilo reprograme Fudbalskom klubu Rudar.
Ovo nije prvi put da se stadion u Ugljeviku prodaje. To se desilo i prije četiri godine zbog dugovanja Poreskoj upravi i nekoliko privatnih preduzeća, među kojima je i preduzeće “Kontinental”.
– Ukoliko stadion može da ostane u Ugljeviku i da na njemu treniraju naša djeca, DOO “Kontinental” će se odreći svojih potraživanja – kaže Bato Sekulić, vlasnik preduzeća.
Klub nema rukovodstvo, svi su dizali ruke od zeleno-crnih kako je ponestajalo novca. O kakvom-takvom funkcionisanju kluba u trećoj ligi brine se nekoliko entuzijasta.

RTRS

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close