logo
bios

Nermin Memić isplivao normu i osvojio srebro

Objavljeno prije 2 mjeseca . u ned, dec 8th, 2019

Nermin Memić najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine osvojio je srebrnu medalju na Prvom međunarodnom festivalu plivanja za osobe s invaliditetom, u subotu u Zagrebu.

U saopćenju za javnost PK SPID navodi se da je bh. reprezentativac i takmičar sarajevskog SPID-a tim rezultatom, postignutim u apsolutnoj konkurenciji po MD bodovima, ujedno ostvario i A normu za nastup na narednom Evropskom prvenstvu u paraplivanju.

Uspjeh tima BiH u hrvatskoj prijestolnici, osvajanjem srebrnih medalja u konkurenciji juniora, upotpunili su još Ismail Zulfić i Ismail Barlov. Bh. boje branio je i Ajdin Karišik.

Selektor paraplivačke reprezentacija BiH i glavni trener PK SPID Amel Kapo kaže ‘naš glavni cilj, na tom jakom takmičenju, je postignut’.

– Najbolji paraplivač naše države Nermin Memić oborio je A normu u disciplini 100 metara delfin u klasi S8, za Evropsko prvenstvo sljedeće godine u Portugalu. Nerminu će to biti drugi nastup u karijeri na evropskoj smotri, svi smo ponosni. Taj rezultat je kruna uspješnog rada našeg kluba, u godini na izmaku. To je uspjeh svih nas u PK SPID, roditelja, plivača i trenera. Već od ponedjeljka počinjemo kovati plan priprema za Evropsko prvenstvo – rekao je.

U organizaciji Plivačkog kluba Dubrava na takmičenju u Zagrebu nastupilo je 116 plivača, iz Austrije, Grčke, Slovenije, Crne Gore, Turske, Srbije, Hrvatske i BiH.


(FENA)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh