BiHPolitika

Neka svi napuste institucije, ali neka im Dodik nađe posao i neka ih on plaća

Senka Nožica o najavi blokade: Neka svi napuste institucije, ali neka im Dodik nađe posao i neka ih on plaća

Najava blokade državnih institucija sama po sebi nije krivično djelo, ali ako do toga dođe postoje zakonske mogućnosti kojima se takvom ponašanju može “stati u kraj”, kazala  je advokatica Senka Nožica za Oslobođenje. 

Komentarišući najavu predsjednice RS-a Željke Cvijanović o tome kako će se predstavnici stranaka iz RS-a povući iz odlučivanja u državnim institucijama, Nožica je u početku istakla kako istupa kao građanin, te da neposredno prije davanja izjave nije konsultovala detaljno Krivični zakon BiH.

Između ostalog, Nožica je kazala da: 

– Ako jednom na blokadu institucija ne odgovorite adekvatno i pustite da to prođe, pa onda i drugi, treći…, onda morate da trpite kad vas neko “jaše”. Moralo se reagovati prvi put kada se desio pokušaj blokade institucija. Uostalom, ako hoće da napuste institucije, neka to i urade. Ali neka to uradi i Milorad Dodik, neka napusti Predsjedništvo. Neka urade svi, ali neka s pri tome odreknu i plata i drugih beneficija koje imaju u državnim institucijama, pa neka im onda Dodik nađe posao u Banjoj Luci i neka ih on plaća – naglasila je Nožica.

Napomenula je i kako dio odgovornosti za ovakvo ponašanje nose i SNSD-ovi partneri u vlasti.

– Ovakva situacija odgovara i njihovim partnerima, jer se na priči kako iz RS-a dolaze blokade i kako se iz RS-a ruši država kupe politički poeni – zaključila je Nožica za Oslobođenje.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close