Ne kiselom, da alkaliziranom i – bolest je daleko!

U prošloj rubrici se govorilo o nobelovcu dr. Ottu Heinrich Warburgu i njegovoj teoriji raka, dok smo za ovu najavili važnost hrane, odnosno potrebu trošenja što više alkalne na račun hrane koja zakiseljava organizam.

(PIŠE: Ramo KOLAR – Oslobođenje)

Pogledajte šta je dobro, a šta nije.

HRANA KOJA ZAKISELJUJE TIJELO:

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

Meso (sve vrste)

Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt …

Rafinirana sol

Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.

Kruh

Margarin (o njemu smo govorili ranije kao o jednoj od najštetnijih namirnica današnjice)

Kofein

Alkohol

Duhan

Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
Antibiotici i općenito svi lijekovi

HRANA KOJA ALKALIZIRA  

Sve sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.

Voće. Naprimjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).

Bademi. Vrlo su alkalni.

Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.

Med. Ima vrlo visoku alkalnost.

Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.

Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.

Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Samo sjediti nipošto nije zdravo.

Hemoterapija ne liječi nego pogoršava kiselost organizma pa tijelo mora posegnuti za alkalnim rezervama, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog, i opadanje kose. I svi ostali lijekovi pogoršavaju kiselost, pa ih valja izbjegavati..

ISPRAVAN OMJER pH  

Kao što je naglašeno potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana… Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće. No ako ste bolesni, kaže Warburg, idealno je da vam ishrana bude 80% alkalna.

Imate li karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila. Postoje o tome i modernija istraživanja, a o njima ćemo nekom drugom zgodom…

MIŠLJENJA STRUČNJAKA  

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću”, rekao je George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu.” – Dr. Theodore A. Baroody, knjiga “Alkaliziraj ili umri” (“Alcalize or Die”):

“Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj mjeri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti” – dr. Robert O. Young.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close