-TopSLIDEBiHPolitika

“Narodu je, Dragane Čoviću, puna kapa…”

KANDIDAT DF-a ZA NAČELNIKA OPĆINE KREŠEVO ŽELI SRUŠITI HDZ: “Narodu je, Dragane Čoviću, puna kapa…”

Dario Marić, kandidat Demokratske fronte za načelnika općine Kreševo, poručio je predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću da su on i stranka koju vodi, ponovo slagali građane.

Na svojoj oficijelnoj Facebook stranici Marić je napisao:

“Dragan Čović je prošetao Kreševom i u nekoliko minuta izrekao najveće laži. Ja ga molim, u ime svih poštenih ljudi u Kreševu, da nas više ne štiti i ne radi sve te ‘dobre stvari za Hrvate iz Kreševa’ koje je radio prethodnih 30 godina. Projekti HDZ-a i sve što su do sada uradili, koštali su nas mnogo. Ništa od toga nije bilo ni transparentno ni javno. Jedino što su javno uradili jeste da su narod dijelili po vjerskoj, nacionalnoj te stranačkoj osnovi i brojali nam krvna zrnca.

Mi u Kreševu najbolje znamo kako su, osim pruženog asfalta, koji je sam narod platio svojim novcem, doveli općinu pred kolaps. Neka istaknu i navedu to da se bore samo za podobne. Samo za sebe i svoje. Da su svu mladež uspjeli otjerati iz Kreševa i da polako ali sigurno postajemo općina duhova. Neka kažu kako su bacili privredu i poljoprivrednike na koljena jer svi nemaju isti status da dobiju poticaj i da žive od svog rada.

Neka kažu kako su bošnjačku djecu poslali u drugu općinu na školovanje i odvojili ih od svojih drugara. Neka kažu kako su do sada stvorili najveću opoziciju svojoj politici! Zašto? Kako bi donacije išle bez ometanja samo podobnima!

Narodu je, Dragane Čoviću, puna kapa HDZ-a zbog kojeg grcamo u problemima i nemamo da nahranimo djecu i spremimo im budućnost u svom domu. Ali nećemo vam to dopustiti nikada. Da nas uništite.

Borim se i borit ću se da sa svojim Kreševljacima napravim bolju i ugodniju općinu. Mjesto u koje ćemo vratiti mlade, njegovati stare i moći živjeti od vlastitog rada koristeći vlastite resurse. Zato pozivam sve građanke i građane Kreševa da 15.11. uzmete olovku u ruke i da birate promjene, da izaberete načelnika uz kojeg KREŠEVO POBJEĐUJE.”

(Faktor) 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close