Narodni lijek protiv svih vrsta cisti

Ciste se javljaju na različitim dijelovima tijela posebno kod žena.

Autor: ljekoviti recepti

Medicinske metode često su invazivne i bolne ali što je takođe problem , često se dešava ponovna pojava cisti i nakon medicinskog tretmana.

Iz tog razloga smo pronašli i isprobali narodni lijek protiv cisti koji nije teško napraviti. Udarni sastojak lijeka je kaktus aloja.

Recept i uputstva za pravljenje:

-Pola litra medicinskog alkohola (špirita, nezavisno koji je procenat)

-kilograma domaćeg meda

-0,75 litara crnog što kvalitetnijeg vina

-pola kilograma kafe od cikorije (npr Divka)

-150 grama listova aloje bez bodlji (biljku ne treba zalivati zadnjih 7 dana pred branje listova).

Listove aloje očistite od bodljica, sameljete u mašini za meso ili blenderu. Dodate ostale sastojke i dobro izmiješate. Biće vam potrebna veća tegla po mogućnosti od najmanje 3 litra da bi svi sastojci stali. Teglu zatvorite i ostavite na nekom tamnom i hladnijem mjesto da odstoji 14 dana.

Nakon stajanja, procijedite smjesu kroz gazu i naspite je u staklene boce. Tekućina se pije sat do dva prije obroka tri puta na dan po jedna supena kašika. Bitno je da želudac bude prazan prije i poslije korištenja lijeka kako se ne bi miješao sa hranom. Kada budete pred kraj smjese napravite još jednu dozu i nastavite dok i drugu mjeru ne potrošite.

Posvjedočenjima brojnih ljudi koji su probali napitak većina cisti nestaje, posebno one manje u grudima, oko bubrega i ženskih organa. Obično su dovoljne dvije doze koje smo dali u mjerama. Ovaj recept baziran na aloji i alkoholu u narodnim i travarskim predanjima koristi se i pri liječenju malignih oboljenja, astme, bronhitisa, angine pektoris i zakrčenih krvnih sudova, piše Ljekoviti recepti.

Nećete pogriješiti ako lijek koristite i preventivno za poboljšanje opšteg stanja organizma i povećanja imuniteta. Djeca takođe mogu koristiti lijek ali u manjoj dozi prilagođenoj njihovoj težini.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close