RukometSport

Narednog vikenda u Zenici Međunarodni rukometni turnir za mlade

Očekuje se učešće oko 800 mladih rukometaša

Deveti  po redu Handball Cup – Međunarodni rukometni turnir prijateljstva u organizaciji Škole rukometa “Čelik junior”, održat će se od 11. do 13. januara u zeničkoj Areni i dvorani na Bilmišću.

Na turniru će učestvovati preko 800 dječaka u četiri kategorije. Očekuje se dolazak 28 selekcija u muškoj i osam selekcija u ženskoj konkurenciji. Osim domaćih ekipa iz BIH, stalni gosti stižu iz Hrvatske, Srbije, Slovenije. Na listi učesnika između ostalih su Nexe, Metković, Đakovo, Metlika, Split. Osim takmičarskog, organizator će posebnu pažnju posvetiti ženskim selekcijama – djevojke rođene 2002./03. godine, gdje će u revijalnom dijelu nastupiti selekcija Srednjobosanskog kantona i ekipa iz Hadžića. Svoje mjesto na turniru dobiće i najmlađe selekcije dječaka 2009/10. godište .

Jedan od organizatora turnira i prvi čovjek seniorske ekipe “Čelik Juniora” Vladimir Zeljko kazao je nešto više o predstojećem turniru

„Ove godine posebnu pažnju smo posvetili promocija bh. a posebno zeničkog rukometa. Ugostićemo oko 30 selekcija. Na prijedlog gostiju iz Evrope, ove godine ćemo promijeniti termin održavanja turnira. Tako ćemo u avgustu za vrijeme školskog raspusta organizovati i 10. jubilarno izdanje Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva. Biće to pravi rukometni spektakl,“ kazao je Zeljko.

Organizator je najavio i svečanu promocija rukometa u kolicima koji se igra već širom Evrope. Ulaz na sve utakmice u dvorani Bilmišće i Areni biće slobodan.

Sportsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close