Najskuplji ikad: Barca za Neymar platila 107 miliona eura

Svakim danom koji prolazi Barcelonu transfer brazilskog nogometnog reprezentativca Neymara košta sve više i više, prenosi madridska “Marca”.
Barcelona je Neymara, tako je barem u početku tvrdila, platila 57,1 milion eura, no u konačnici se ispostavilo da je cijeli transfer stajao katalonski klub preko 92 miliona! Drugim riječima Barcelona je u cijelom procesu, kako je presudio Vrhovni sud u Španjolskoj, državu oštetila za 9,1 milion eura.
Kazna za utaju poreza prema španjolskom zakonu iznosi od 5,5 do 54,6 miliona eura, no čini se da će katalonski div ipak morati platiti spomenuti minumum. Razlog je naime brzinska uplata također spomenutih 9,1 milion eura, koje je, tvrdi “Marca”, Barcelona uplatila na račun države već ovog ponedjeljka, javlja “Dnevnik.hr”
Ukoliko je to tačno, tada bi Barcelona morala platiti još 5,5 miliona eura kazne, što bi, kada se sve sabere i oduzme, Neymarov transfer dovelo do cifre od 107,3 miliona eura! Ukoliko pak Barcelona nije podmirila dug, tada će kazna iz dana u dan rasti i rasti.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close